DISTRIBUIȚI

Muntele Waialeale (sau Wai’ale’ale) este un crater vulcanic și al doilea cel mai înalt punct de pe insula Kauai, Hawaii.

În limba hawaiană, Wai’ale’ale înseamnă „apă curgătoare”. Are o medie de mai mult de 10.800 mm de ploaie pe an (într-o evidență ținută din anul 1912), cu un record de 17.300 mm în 1982, iar vârful său este considerat unul dintre cele mai ploioase locuri din lume. Pe măsură ce această apă se scurge de pe versant, formează adevărate cascade, ceea ce i-a inspirat pe oameni să numească locul „Zidurile lacrimilor”.

Muntele Waialeale nu este ușor accesibil pe jos. Peretele este aproape vertical, iar solul este acoperit cu o vegetație extrem de densă, aproape de nepătruns. Există câteva trasee pentru drumeții în zonă, însă cea mai bună modalitatea de a vedea aceste „ziduri” de piatră este cu ajutorul elicopterului; dar chiar și atunci trebuie să ai noroc – în cele mai multe zile, din cauza averselor, aparatele de zbor nu prea pleacă de la sol.


Citeste mai multe: http://www.cunoastelumea.ro/zidul-lacrimilor-muntele-waialeale-hawaii-unul-dintre-locurile-cu-cele-mai-multe-precipitatii-anuale-de-pe-glob/

DISTRIBUIȚI