DISTRIBUIȚI

Verona este unul dintre cele mai romantice orașe din Europa, cu poduri pitorești si alei fermecătoare, care l-au inspirat pe Shakespeare să scrie cea mai frumoasă poveste de dragoste. Deși Verona se mândrește cu o sumedenie de atracții turistice fascinante, care cu siguranță îți vor ocupa întreaga vacanță, multe dintre ele îți pot afecta bugetul. De aceea, am întocmit o listă cu câteva lucruri pe care le poți face gratis în Verona.

Admiră balconul Julietei

Dacă ești fanul piesei shakespeariene Romeo și Julieta, atunci trebuie neapărat să vezi faimosul balcon al Julietei. Iar partea bună este că poți face acest lucru fără a cheltui niciun ban. Casa di Giuilietta – Casa Julietei se află la câțiva pași de Piazza delle Erbe. Deși din exterior Casa Julietei nu se distinge prea mult de restul clădirilor vechi din centrul Veronei (excepție face numărul mare de curioși de la intrare), odată ce intri în micuța curte interioară vei putea vedea faimosul balcon sub care se află și statuia Julietei. Bineînțeles, poți explora și casa tinerei, dar trebuie să plătești bilet. În schimb, poți admira gratis balconul Julietei și îți poți lăsa propriul mesaj de dragoste pe pereții din interiorul curții.

Romeo and Juliet balcony in Verona, Italy

Lasă-te uimit de cele mai frumoase priveliști de la Castelul Sf. Petru

Cocoțat pe dealul Sf. Petru sau San Pietro se află un castel impresionant ce datează din secolul I. Piazzale Castel San Pietro este locul de unde poți admira cele mai frumoase panorame din Verona de unde poți vedea întregul oraș în toată splendoarea sa. Fă o plimbare pe aleile în pantă, printre clădiri medievale elegante, până în vârf și încearcă să-ți sincronizezi excursia odată cu apusul. Odată ajuns lângă castel vei fi răsplătit cu peisaje ce te vor lăsa cu gura căscată.

Descoperă bisericile ascunse ale Veronei

Deși majoritatea obiectivelor turistice din Verona au intrare cu plată, vei avea de ales dintre o mulțime de comori pe care le poți vizita gratis. San Giorgio este o biserică superbă pe malul râului Adige, nu departe de centrul istoric. Fostă mănăstirea benedictină în secolul XI, biserica se mândrește cu o fațadă impresionantă din marmură și o serie de picturi renascentiste. Lângă Piazza Erbe poți vizita Biserica San Giovanni, un lăcaș de cult medieval fascinant cu fresce unice, clopote baroce și o clopotniță medievală.

Explorează centrul istoric

Centrul vechi din Verona este un adevărat muzeu în aer liber pe care trebuie neapărat să-l explorezi. Poți petrece ore întregi plimbându-te pe aleile întortocheate printre cafenele cochete, clădiri vechi și frumoase și porți romane impunătoare, ce păzesc centrul istoric. Nu rata Via Sottoriva, ce se întinde de-a lungul râului, unde poți admira fresce rafinate și arcade frumos decorate, sau Podul de Piatră (Ponte Pietra), un pod roman pitoresc.

Piețele din Verona sunt la fel de superbe. Începe cu Piazza Bra, lângă uriașa arenă romană ce găzduiește unul dintre cele mai faimoase festivaluri de operă. În zilele de vară poți să te plimbi prin piață și să asculți muzica excepțională ce răsună dintre pereții antici ai arenei. Piazza delle Erbe este cea mai fotogenică piață din Verona cu o mulțime statui și fântâni arteziene.

Tu ai vizitat Verona? Ce alte locuri minunate ne recomanzi să vizităm aici?

 Citeste mai mult: http://www.ghiduri-turistice.info/
DISTRIBUIȚI