DISTRIBUIȚI

Veneția este cu siguranță un loc fascinant care a atras, atrage si va atrage milioane de turiști anual. Statisticile vorbesc de aproximativ 60.000 de turisti in fiecare zi, număr care crește constant, făcând ca această destinație să fie tot mai aglomerată. Tocmai acest furnicar cotidian o face să își piardă puțin câte puțin din farmec, să scadă calitatea serviciilor și să fie tot mai scumpă.

Ceea ce probabil puțină lume știe este că locuri asemănătoare, brăzdate de canale există și în alte părți ale Europei. Cu siguranță că unele dintre acestea nu sunt la fel de cunoscute și nici nu au gondolieri dar, cu siguranță au farmecul și pitorescul lor. Dacă unii turiști preferă forfota și aglomerația, alții sunt în căutare de liniște și calm. Așa că, haideți să vizităm virtual câteva dintre aceste “veneții” ale Europei…

Brugges, Belgia

Mulți consideră Brugge-ul cel mai frumos oraș belgian și probabil că așa și este. Canalele și parcurile sale verzi fac din capitala provinciei belgiene Flandra de vest o bijuterie. Nu degeaba și-a atras rapid supranumele de Veneția Nordului.

Stockholm, Suedia

Apa reprezintă aproximativ o treime din suprafața capitalei Suediei.  Orașul numit uneori “frumusețea pe apă” se întinde pe 14 insulecare sunt conectate printr-o vastă rețea de canale și nu mai puțin de 57 de poduri.

Annecy, Franța

Annecyde multe ori numit “Veneția Franței,” este situat în regiunea Haute-Savoie, de-a lungul  Laculuid’Annecy. Spre deosebire de alte orașe canal care folosesc căile lor de acces la marecanalelepitorești Annecy sunt alimentate de apele lacului d’Annecy. Acesta este al treilea cel mai mare lac dinFranța, fiind cunoscut ca cel curat lac din Europa, datorită reglementărilor stricte de mediu din zonă.

St. Petersburg, Rusia

Sankt Petersburgal doilea cel mai mare oras al Rusieieste amplasat la confluența a două corpuri de apărâul Neva și Marea BalticăDatorită zonei mlăștinoase din jurul Sankt Petersburguluiau fostsăpate mai multe canalețarul Petru cel Mare urmând modelul Amsterdamului.

Copenhaga, Danemarca

Ca și St. Petersburg, Copenhaga este situată la malul Mării Baltice și, la fel ca St. Petersburg, are canale spectaculoase. Probabil cel mai frumos cartie din Copenhaga este Nyhavn, zonă a orasului care leagă centrul vechi cu marea. Nyhavn a fost o dată cunoscut pentru clientela sa care venea în Copenhaga în căutarea pentru alcool și prostituate, ceea ce făcea ca zona să fie  un echivalent al Red Light Districtului din Amsterdam. Astăzi, zona este cunoscută pentru casele frumoase colorate și navele istorice din lemn.

Amsterdam, Olanda

Probabil că puțină lume asociază în zilele nostre Amsterdamul cu canalele dar, este bine de știut ca metropola olandeză are mai multe canale decât Veneția… Constructia lor a început în Evul Mediu în scop de apărare și pentru a facilita transportul. Pornind din centru, Amsterdam are patru canaleprincipale: SingelHerengrachtKeizergracht și PrinsengrachtHerengracht și Keizergracht au fost ambele construite pentru a crea noi cartiere pentru Amsterdam bogatilorîn timp ce Prinsengracht a fost menit pentru clasa de mijloc


Citește mai mult: https://www.sacalatorim.ro/venetiile-europei/