DISTRIBUIȚI

Parcul Național Valea Morții se află în deșertul Mojave, California de Est, fiind una dintre cele mai aride regiuni din SUA. Deși limitele sale exacte sunt slab definite, deșertul se întinde de la Ashford Mill până la dealurile Salt Creek, pe o distanță deaproximativ 70 de km.

Punctul cel mai de jos din parc se află în Valea Morții, la 85,5 m sub nivelul mării, valea fiind înconjurată de munți înalți ca Panamint Range cu 3.366 m și Telescope Peak cu 3.366 metri. Valea Morții a fost declarată Parc Național în anul 1933, parcul fiind apoi extins pe o suprafață mai mare în anul 1994. Azi parcul cuprinde și „Grota Diavolului”, care conține un labirint de peșteri subterane pline cu apă, situate la 30 de km de orașul Pahrump din Nevada.

În urmă cu aproximativ 150.000 de ani zona era locul unui lac mare și adânc creat de zăpada și ghețarii care se topeau în Sierra Nevada. Schimbările climatice au declanșat evaporarea apei din lac, care a dus treptat la acest peisaj desprins parcă dintr-o altă lume.

Citește mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/valea-mortii-locul-unde-nu-creste-nimic-galerie-foto/

DISTRIBUIȚI