DISTRIBUIȚI

Capitala Germaniei este considerată drept una dintre cele mai interesante destinații turistice din Europa. Berlineste atât de mare, încât cu siguranță vei găsi o mulțime de lucruri de făcut și văzut, indiferent ce tip de turist ești. De la plimbări pe străzile artistice din Kreuzberg și de-a lungul East Side Gallery, la o vizită la Berliner Domși la fascinantul Memorial al Holocaustului sau nopți nebune într-unele dintre cele mai exclusiviste cluburi de pe continent, poți petrece zile întregi în Berlin fără să te plictisești.

Totuși, din moment ce Berlin este cel mai mare oraș din Germania, poate fi și copleșitor din cauza mulțimilor mari de turiști și a îmbulzelii de pretutindeni. Dacă te întrebi unde să mergi în timpul vacanței tale la Berlinpentru a scăpa de agitație, află că ai o mulțime de opțiuni variate. Iată care sunt cele mai interesante excursii de o zi din Berlin.

Potsdam

Unul dintre cele mai faimoase orașe imperiale din Germania se află chiar la ieșire din Berlin. Fabulosul Potsdamse află la doar 20 de minute de capitală și îți oferă o sumedenie de priveliști spectaculoase, de la palate prusești în stil rococo, aflate pe lista de locuri de patrimoniu UNESCO, la o mulțime de grădini și lacuri, ideale pentru plimbări romantice la apus. Una dintre cele mai frumoase atracții din Potsdam este Palatul Sanssouci, cu grădini colorate și o colecție impresionantă de artă. Rezervă-ți câteva ore pentru a explora parcul palatului cu toate minunățiile sale, ce includ faimoasa Grotă a lui Neptun și Galeria de Artă cu opere semnate de Caravaggio, Rubens, van Dyck și mulți alții.

Dacă plănuiești o excursie de o zi din Berlin în Potsdam, poți ajunge în acest oraș cu trenul, plecând din Gara Alexanderplatz. Călătoria durează în jur de jumătate de oră, iar biletul costă între 3 și 7 euro, în funcție de perioada zilei.

Insula Păunului

După o scurtă călătorie cu feribotul pe râul Havel vei ajunge la Pfaueninsel sau Insula Păunului. Insula este foarte mică – are 1,5 kilometri în lungime și 500 de metri în lățime. Este amenajată în stilul unui parc englezesc, iar biodiversitatea insulei face din acest loc o alegere ideală pentru o excursie de o zi din Berlin. Pe Insula Păunului poți vizita Palatul Charlottenburg, un minunat exemplu de arhitectură germană, precum și ruinele Castelului Pfaueninsel, ce încă amintesc de fosta grandoare a acestui loc.

Pentru a vizita acest loc frumos, poți lua trenul din Alexanderplatz până în Wannsee. De acolo, vei lua un autobuz până în Stația Pfaueninsel, iar apoi feribotul până pe insulă. În total, călătoria până pe insulă va dura mai puțin de două ore, biletul de tren costă între 2 și 5 euro, iar autobuzul si feribotul sunt 2 euro fiecare.

Stațiunea Tropical Islands

Dacă în timpul vacanței tale în Berlin îți dorești o zi de relaxare, după agitația din capitala germană, atunci trebuie să vizitezi stațiunea Tropical Islands. Chiar dacă nu dedici o zi întreagă acestui loc, tot este o destinație minunată. Stațiunea se află la 60 de kilometri de Berlin și se mândrește cu cea mai mare piscină interioară din Europa. De fapt, Stațiunea Tropical Islands este amenajată într-un fost hangar și, deși nu arată deosebit din exterior, odată ce intri în această lume tropicală vei fi uimit. Aici te poți bucura de uriașa piscină și saună, precum și păduri tropicale și o atmosferă exotică.

Plecând din gara Alexanderplatz, poți lua un tren până în Brand. De acolo, poți lua un autobuz până la Stațiunea Tropical Islands. În total, călătoria durează aproximativ o oră și un sfert, biletul de tren costă între 8 și 13 euro, iar cel de autobuz în jur de 2 euro.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-la-berlin-8-excursii-de-o-zi-din-capitala-germaniei

DISTRIBUIȚI