DISTRIBUIȚI

Am plecat de acasă cu geaca de iarnă, ditamai șalul la gât și un rucsac. Fusese o zi lungă de muncă, pregătiri, împachetat și nu-mi doream decât să mă teleportez într-o secundă pe coasta Thailandei, în rochiță, cu o supă tom yum guung sub nas și un pai înfipt într-o nucă de cocos rece. Călătoria aceasta în Thailanda din octombrie 2015 a fost planificată cu mult timp înainte, vreo șase luni m-am documentat și am creionat încet încet o schiţă a locurilor pe care voiam să le văd. Cum mai fusesem deja în nord și în Bangkok, de data aceasta îm doream să descopăr sudul, să văd măcar o insulă și să înot cu peștii coloraţi printre corali.  Voiam liniște, apă caldă, să simt că sunt în Thailanda fără să mă calc pe picioare cu alţi turiști, o supă aromată și picantă și căldura oamenilor. Thailanda are însă câteva sute de insule așa că întrebarea care m-a bântuit mult timp a fost „Ce aleg?”. Nu voiam să mă îmbulzesc cu hoardele turiști în Phuket, Krabi, Hua Hin, Pattaya, Samui sau Phang-nga, aș fi vrut de fapt să nu văd niciunul, să descopăr locuri mai puţin turistice așa că lista cu cele 12 regiuni mai puţin cunoscute din Thailanda mi-a fost de mare folos să ajung la o listă scurtă – Trang și Chumphon – și la o decizie: îmi voi petrece ziua de naștere în regiunea Trang.

Trang e una dintre cele 76 provincii ale Thailandei și se află în sud, pe coasta de est, mai jos de arhicunoscutul Krabi. Zona e cunoscută pentru parcurile naţionale, pentru producţia de cauciuc (cel mai vechi arbore de cauciuc din țară se află aici) și nu în ultimul rând pentru insule. Cum provincia nu este încă bătută de foarte mulţi turiști străini, nu sunt foarte multe informaţii pe Internet despre ea. Mi-au fost de folos, ca întotdeauna, site-ul oficiului de turism al Thailandei și blogul travelfish.org.

Deși budismul în Thailanda  mai mult decât o religie, e un mod de viață, doar în Bangkok sunt peste 400 de temple, în Trang majoritatea este musulmană. Vei vedea deci femei cu văl și mici moschei.

Aveam în plan să zburăm în Bangkok, să luăm apoi imediat primul zbor intern până în orașul Trang și apoi să închiriem o motocicletă cu care să explorăm întreaga regiune. Socoteala de acasă nu e de cele mai multe ori aceeași cu cea din târg. Motociclete se găsesc și vă recomand să îi contactaţi pe cei de la Trang Happy Trip & Tour – și mie mi-au fost recomandaţi – pentru informaţii și închiriere. Problema e cu bagajele. Oricât de light ai călători, fără o motocicletă bună de touring cu sistem de cutii pentru bagaje, e imposibil să călătorești pe două roţi cu mai mult de un rucsăcel mic pentru ambele persoane. Am ales deci să ne deplasăm așa cum știm mai bine și mai comod (cu autobuze și mașini) și să închiriem un scuter după ce lăsăm bagajele la cazare. Dar să le luăm pe rând.

Viza pentru Thailanda. După ce aterizezi și după ce ajungi în aeroport, urmează indicatoarele „VISA ON ARRIVAL” care te conduc spre birourile de unde poți obține viza. Anul acesta am uitat să facem și să luăm cu noi poze tip pașaport pentru obținerea vizei așa că am fost direcționați către un ghișeu simpatic cu o umbrelă de plajă unde am făcut poze. Pentru 200 bahts (apriximativ 18 lei), am primit formularul deja completat și cu poză.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/vacanta-sudul-thailandei-ghid-practic-pentru-calatorie-off-the-beaten-track.html

DISTRIBUIȚI