DISTRIBUIȚI

Primul lucru la care te gândești atunci când îți imaginezi o vacanță în Scandinavia sunt temperaturile scăzute, indiferent de sezon. Dacă acest lucru este ceva benefic în toiul verii, când restul Europei cade sub auspiciile caniculei, iarna, această regiune de vine un paradis la zăpezii, pe care nu toată lumea reușește să-l aprecieze. Totuși, dacă ești curios să descoperi cultura nordică și să explorezi un colț mai deosebit al bătrânului continent, noi îți prezentăm câteva orașe din Scandinavia, unde cu siguranță vei avea parte de un concediu deosebit.

Stockholm, Suedia

Una dintre cele mai populare capitale scandinave, Stockholm este un oraș sofisticat aflat pe un arhipelag format din 14 insulițe mici. Centrul Vechi din Stockholm (Gamla Stan) este locul perfect din care să-ți începi expediția prin capitala suedeză. La fiecare pas vei întâlni castele și alei medievale, precum și una dintre cele mai mari colecții de muzee din lume, o arhitectură superbă și nenumărate parcuri. Dacă la toate astea adaugi viața de noapte vibrantă și aerul curat, obții una dintre cele mai interesante destinații de city break din Europa.

Bergen, Norvegia

Mulți turiști care au petrecut o vacanță în Scandinavia spun că Bergen este cel mai frumos oraș din această regiune. Al doilea oraș ca mărime din Norvegia este poarta spre maiestoasele fiorduri. Supranumit „orașul dintre șapte munți”, Bergen este și un important centru naval și al industriei petroliere. Vechiul chei de descărcare al orașului, Bryggen, amintește de rolul important al acestui oraș în Liga Hanseatică. Deși a fost modernizat, cheiul păstrează vechile metode și o parte din vechile utilaje, astfel că Bryggen este inclus pe lista de patrimoniu UNESCO.

Vilnius, Lituania

Deși Vilnius este capitala Lituaniei și al doilea oraș ca mărime din cele trei state baltice, de cele mai multe ori este trecut cu vederea de turiștii care își plănuiesc o vacanță în Scandinavia, în mare parte datorită istorie sale recente. Vilnius a făcut parte din Uniunea Sovietică până în 1990. Totuși, acest oraș frumos are o poveste ce se întinde pe secole, pe care abia așteaptă să o împărtășească cu vizitatorii săi. Întins la confluența râurilor Vilna și Neris, capitala lituaniană datează din Evul Mediu, devenind rapid capitală, datorită locației sale strategice. Astăzi, Vilnius încă se mai mândrește cu biserici și palate antice, multe în stil baroc și est-ortodox. Nu trebuie decât să faci o plimbare prin centrul vechi al orașului, loc de patrimoniu UNESCO, pentru a descoperi farmecul acestui oraș scandinav.

Roskilde, Danemarca

Chiar dacă are o populație mai mică decât cea a orașului Vaslui Laughing, Roskilde este unul dintre cele mai importante orașe din Danemarca. De fapt, a fost capitala daneză în Evul Mediu, orașul datând de pe vremea vikingilor. Catedrala din Roskilde a fost construită în secolul al XIII-lea și găzduiește mormântul lui Harald Gormsson, fondatorul Danemarcei. Lângă acest lăcaș de cult vei găsi Palatul Roskilde, o adevărată bijuterie de clădire. Tot în acest oraș poți vizita și Muzeul Navelor Vikinge, care găzduiește cinci nave vikinge bine păstrate, care au fost descoperite în Fiordurile Roskilde, care înconjoară orașul.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-in-scandinavia-9-orase-colorate-pentru-un-sejur-de-vis

DISTRIBUIȚI