DISTRIBUIȚI

În timpul vacanței mele în Portugalia am reușit să vizitez unul dintre cele mai fermecătoare orășele din acest colț al Europei. Este vorba despre Aveiro, un oraș pe canale, ce seamănă cu Veneția, dar care are o mulțime de clădiri colorate și o atmosferă desprinsă parcă din povești.

Deși Aveiro se mândrește cu o serie de muzee, biserici și alte atracții turistice interesante, eu am preferat să fac o plimbare mai lungă pe străzile sale cochete și să admir arhitectura sa spectaculoasă art nouveau. Așa că vă invit și pe voi la o plimbare prin Aveiro.

Unde se află Aveiro

Prima dată să vă spun unde este acest loc minunat. Orașul Aveiro se află la 76 de kilometri la sud de Porto. Eu am ajuns aici cu trenul, care presupune o călătorie de aproximativ jumătate de oră, biletul fiind 3,45 euro.

Odată ce ajungi în gara din Aveiro, nu uita să admiri clădirea veche a stației care este o adevărată bijuterie arhitectonică!

Gondole pe canalele din Aveiro

Deși toată lumea spune că Aveiro este o „Veneția a Portugaliei”, nu te aștepta să găsești un oraș doar pe canale. De fapt, are câteva canale artificiale, fiind înconjurat de lagune și mlaștină. În schimb, vei putea admira simpaticele gondole colorate (numite moliceiros), care alunecă lin pe sub podurile uriașe, fiecare cu un design unic și multe statui.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-in-portugalia-plimbare-pe-strazile-colorate-din-aveiro

DISTRIBUIȚI