DISTRIBUIȚI

Dintotdeauna mi-am dorit să ajung în Portugalia. Orașele colorate și peisajele incredibile cu oceanul m-au convins imediat, iar în această vară am decis să combin concediul la mare cu un city break spectaculos așa că am ajuns într-una dintre cele mai mari stațiuni din Portugalia, Espinho, aflată la câțiva kilometri de Porto. Deși am fost nevoită să fac escală, iar apa oceanului nu este tocmai bună pentru bălăcit, a meritat din plin această experiență.

Cum am ajuns în Espinho

Eu am zburat cu Ryanair din Timișoara la Porto și am făcut escală în Milano Bergamo, care a durat 11 ore pentru ambele zboruri. Din București există zboruri directe spre Porto cu TAP Portugal.

Aeroportul din Porto se află la câțiva kilometri de centrul orașului. Eu am luat metroul, care pleacă fix din fața Aeroportului Francisco Sa Carneiro și am coborât în gara Campahna din Porto. Un astfel de drum durează în jur de jumătate de oră, iar biletul costă 1,70 euro. Biletele se cumpără de la tonomatele din stație și trebuie neapărat să le validezi la aparatele de pe peron.

Lângă stația de metrou Campahna din Porto se află și gara cu același nume, de unde am luat trenul spre Espinho. Sistemul de bilete este la fel cu cel de la metrou, iar pentru a ajunge în Espinho trebuie să iei trenul pe linia Aveiro, drumul fiind de aproximativ 40 de minute, iar biletul fiind 1,70 euro.

Când îți iei bilet pentru metrou din aeroport, va trebui să plătești și 0,50 euro pentru biletul de carton. Dacă îl păstrezi, îl poți folosi pe toate mijloacele de transport, nu trebuie decât să îl reîncarci și să schimbi stația de plecare sau destinația. Astfel, eviți să mai dai câte 50 de cenți pentru fiecare bilet.

Cazare în Espinho

Chiar dacă este o stațiune foarte populară, Espinho este și un oraș, astfel încât vei avea parte de o multitudine de opțiuni când vine vorba de cazare. Dacă vrei să-ți petreci sejurul cât mai aproape de plajă, pe faleză vei găsi mai multe hoteluri și apartamente de închiriat, pentru toate bugetele. Dacă nu te deranjează o scurtă plimbare până la plajă, poți opta pentru cazare în inima orașului, unde cel mai probabil vei găsi oferte mai ieftine. Oricum, orașul este destul de mic, astfel încât nu vei avea nevoie de mai mult de 10 minute să ajungi la plajă, oriunde vei avea cazare.

Mâncare în Espinho

La fel ca în majoritatea locurilor din Portugalia, costul de viață este destul de ieftin, mai ales dacă îl compari cu cel din Spania. Astfel, în vacanța ta în Espinho poți degusta cât mai multe preparate tradiționale, care cu siguranță nu te vor dezamăgi. Cum orașul se află la malul oceanului, majoritatea restaurantelor sunt cu specific pescăresc, iar dacă vei vrea să încerci un preparat din carne de porc sau pui nu îți va fi prea ușor să le găsești.

În schimb, poți încerca francesinha, cel mai popular preparat din acea zonă, care este un fel e sandvici cu o mulțime de straturi de carne, mai exact, friptură de vită, bacon, șuncă și cârnați, peste care se așează o felie de pâine prăjită, întregul sandvici fiind acoperit cu cașcaval. Preparatul se servește într-un sos din roșii și bere și cu mulți cartofi prăjiți. Dacă stai prost cu colesterolul, poate ar fi bine să sari peste acest preparat.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-in-portugalia-o-saptamana-de-vis-la-ocean-in-espinho

DISTRIBUIȚI