DISTRIBUIȚI

Considerat unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa de vest, Porto este o destinație de neratat într-o vacanță în Portugalia. De la catedrale majestoase, la clădiri vechi decorate cu delicatele azulejos și priveliști incredibile, Porto te va fermeca din prima clipă. Totuși, dacă dispui de mai mult timp, atunci ar fi păcat să nu explorezi și locurile minunate din împrejur.

Fie că faci o excursie într-una dintre cele mai frumoase zone naturale din Portugalia, descoperi orașe istorice sau te relaxezi pe unele dintre cele mai frumoase plaje de la Atlantic, ai o multitudine de opțiuni atunci când vine vorba despre excursii de o zi din Porto. Iată care sunt favoritele noastre!

Braga

Unul dintre cele mai fermecătoare orașe istorice din Portugalia, Braga se mândrește cu cea mai veche catedrală din Portugalia, de peste 1.000 de ani, precum și cu unul dintre cele mai faimoase monumente din această țară – Biserica Bom Jesús do Monte. Deși debordează de clădiri istorice, asta nu înseamnă că Braga nu este un oraș cosmopolit cu o mulțime de restaurante, muzee și baruri. Sufletul orașului se află în Praça da República, cu faimoasele sale fântâni arteziene, în timp ce Palatul Raio te va uimi cu arhitectura sa barocă.

Braga se află la 55 de kilometri de Porto, iar din superba gară Sao Bento poți lua un tren până la Braga. Călătoria durează aproximativ 1 oră și 10 minute și costă între 4 și 8 euro.

Guimarães

Un alt oraș cu o istorie fascinantă este Guimarães, aflat la doar 58 de kilometri de Porto. Acest oraș vechi este prima capitală a Portugaliei și locul de naștere al regelui Afonso Henriques, primul rege adevărat al acestei țări. Cu o poveste atât de lungă, bineînțeles că orașul este plin de comori, de la Castelul Guimarães și Palatul Ducilor de Braganza, la Piața Largo da Oliveira și Mănăstirea Misericórdia. Doar o scurtă plimbare prin Guimarães te va transporta în timp, în vremea primilor monarhi portughezi.

Pentru a ajunge în Guimarães, poți lua un tren direct din Porto. Drumul durează în jur de 1 oră și 15 minute, iar biletele costă între 4 și 8 euro.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-in-porto-8-excursii-de-o-zi-din-cel-mai-frumos-oras-portughez

DISTRIBUIȚI