DISTRIBUIȚI

Madeira e o insulă cu de toate iar fiecare regiune e diferită de celelalte. Poți să ai o vacanță fancy și elegantă în sud în Funchal, poți să vezi fața mai aspră bătută de vânturi în nord, poți să explorezi zona agricolă și viața la țară din vest, poți să mergi din sat în sat montan în centrul insulei, să faci hiking serios sus pe cele mai înalte vârfuri sau să descoperi zona aridă și stâncoasă din est. Înainte să plec spre Madeira am avut în minte multe trasee de hiking pe care aș fi vrut să le fac dar bineînțeles, socoteala de acasă nu e mereu aceeași cu cea din târg așa că a trebuit să aleg unul și l-am ales pe cel mai spectaculos: traseul spre Ponta de São Lourenço – cea mai estică zonă a insulei. Aici insula se subțiază mult și se înfige în ocean precum coada arcuită a unui dragon iar traseul merge fix pe coama sa.

Am prins o zi superbă, cu mult peste 20 de grade, cer perfect senin și soare arzător când am intrat pe traseu. De fapt, îmi era atât de cald că nu mă puteam hotărî dacă să mă întorc ca să mai las din puținele haine ori să continui cu ele, în caz că. „În caz că” a venit mai târziu.

 

Cine e Lourenço

Legenda spune că vasul navigatorului portughez care a descoperit insula Madeira în secolul 15 se numea São Lourenço. Farul (Ponta) São Lourenço este cel mai vechi de pe insulă, are vreo 150 de ani. Din cauza vremii, eu nu am ajuns până la far, am făcut doar trei sferturi din traseu, dar am văzut în pozele altora peisajul și este WOW!


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/aventura/vacanta-in-madeira-hiking-ponta-sao-lourenco.html

DISTRIBUIȚI