DISTRIBUIȚI

După primele zile în Croația, pe Coasta Dalmației – Zadar și Nin, am plecat mai departe, în sud, următoarele 4 zile fiind dedicate Parcului Național Krka, orașelor Trogir și Split și, desigur lenevitului pe plajă, la soare. De soare n-am avut parte decât într-una din zile – când am fost în Split dar n-a fost bai, totul a fost minunat, mai ales că am stat într-un hotel cu o priveliște de milioane, perfect pentru one-day trips: Hotel Adriatiq Zora din Primosten.

Cum ajungi la hotel?

Pe drumul de coastă care leagă Zadar de Split, la 30 de km de Trogir este un orășel pitoresc, situat pe o peninsulă – Primosten. La câteva sute de metri de oraș, pe o altă limbă de pământ care mușcă generos din mare, într-o pădure bătrână de pini e domeniul Hotelului Zora.

Primele impresii

Ce poți să îți dorești mai mult într-o vacanță la mare decât umbra unei păduri de pini? Vreme bună să fie căci hotelul Zora e ascuns bine între pini și rozmarin, fără să fie departe de malul mării. De fapt, hotelul e chiar pe malul mării iar priveliștea pe care am avut-o din cameră mi-a încântat sufletul și ochii în fiecare dimineață.

Review – pas cu pas

Camera. Am avut o cameră Premier Club (4*), cu o priveliște grozavă către mare și către orășelul medieval Primosten, de unde se auzeau în fiecare dimineață bătăile clopotelor bisericii.

Camera este spațioasă și foarte curată, patul foarte confortabil, Wi-Fi gratuit în cameră și funcționează foarte bine.

Baia are un spațiu generos, cabina de duș nu este claustrofobă iar oglinda cosmetică este luminată. Halatele și papucii de baie sunt la locul lor.

Restaurantul și mâncarea sunt partea mai puțin bună a hotelului. Restaurantul este mare, are o terasă uriașă- cu vedere la mare însă problema cea mai mare e reprezentată de chelneri, care sunt printre cei mai plictisiți și cu fețele cele mai acre din câți am văzut. În plus, în loc să fie atenți la clienți (mai ales că băuturile nu sunt incluse în demipensiune și trebuie să comanzi), chelnerii stau la taclale și ignoră în mod deliberat turiștii.

Ca și facilități pentru copii, au scaune de masă pentru bebe, fructe de tot felul însă mi-ar fi plăcut ca iaurtul și brânza proaspătă să fie ambalată – nu pot să-i dau unui copil mic să mănânce iaurt despre proveniența căruia nu știu nimic.

Despre mâncare nu am prea multe de zis, nu are nimic special, afară de pastele și de peștele/carnea pregătite în timp real de doi bucătari pricepuți și veseli – preparate care erau delicioase. Altfel, prea multă diversitate nu există – 2 tipuri de garnituri, 2 de carne și legume tăiate neglijent pe post de salată la fiecare masă.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/plaja/vacanta-in-croatia-review-hotel-adriatiq-zora.html

DISTRIBUIȚI