DISTRIBUIȚI

„Dubrovnik e perla Adriaticii”, auzisem în stânga și-n dreapta înainte să plecăm în Croația. Alții vociferau că „e prea turistic, dom’le, nu e nimic autentic acolo”, „e scump rău” iar unii o țineau pe-a lor: „ești nebună, te duci cu copilul la plajă acolo! Păi ăia nu au plaje!”

Am planificat road trip-ul în Croația în așa fel încât să stăm în Dubrovnik la sfârșit – save the best for last – să punem cireașa pe tort, pe românește și așa a fost. Dubrovnik e și autentic – locuiesc oameni în cetate și la urma urmei nu e vina lor că sunt asaltați de turiști din toate părțile.

Primele impresii

În Dubrovnik am simțit pentru prima dată că am ajuns la mare, cu toate că 2 din 4 zile nu a fost vreme de plajă. Are un aer de vacanță, sofisticat – pe care l-am mai simțit în Nisa, pe Coasta de Azur, oamenii sunt calmi și zâmbitori, relaxați. Dacă n-aș fi știut că acum 20 și un pic de ani Dubrovnikul a fost grav avariat de război, aș fi putut jura că nimic nu i-a clătinat liniștea și strălucirea vreme de secole. Primul gând a fost să mă felicit că am ales să stau 4 zile aici.

Ziua 1 – City break Dubrovnik

Zidurile orașului. Dubrovnik e un oraș fortificat, zidurile care l-au protejat de-a lungul timpului de numeroase atacuri fiind construite cu multe secole în urmă, pe la 1200-1300.

Buza Bar e un bar fițos pe stâncile de lângă fortificația Dubrovnikului, chiar pe malul mării. Era prea cald când am ajuns în dreptul lui dar cu siguranță e barul cu cel mai spectaculos view din oraș. Plus că terasa naturală poate fi folosită și ca loc de lenevit la soare iar când te încingi prea tare sari în apă. Atât de simplu!


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/plaja/vacanta-in-croatia-ce-poti-face-4-zile-in-dubrovnik.html

DISTRIBUIȚI