DISTRIBUIȚI

Când am început să conturez planul pentru călătoria prin Andalucia, știam că după forfota din Sevilia vom merge direct la plajă, în Cadiz. Traseul se potrivea perfect cu așteptările noastre de la această incursiune completă prin provincia sudică a Spaniei. La recomandarea lui Cezar, am facem însă o oprire și în Jerez de la Frontera, un orășel provincial liniștit, care avea să fie locul perfect pentru relaxare dar și pentru o fiesta aniversară demult așteptată.

E simplu să ajungi în Jerez de la Frontera. Noi am fost la compania TG Comes de unde am luat un autobuz confortabil, cu Internet wireless și relativ rapid: doar o oră și jumătate din Sevilia până în Jerez. Deși ne apropiem din ce în ce mai mult de coastă și visăm la soare și plajă, trecerea prin Jerez nu e prea călduroasă. Ne-au așteptat în autogară un vânt puternic, câțiva stropi de ploaie și semne că prima zi o vom petrece indoors. Perfect!, am zis. Abia așteptam să mai scriem despre călătoria noastră și să mai lenevim puțin la hotel.

După amiaza ieşim însă în căutarea unui restaurant și ne confruntăm încă o dată cu ceea ce italienii numesc il dolce farniente, iar spaniolii îl pun atât de bine în practică. Doar că mañana. 

Văzând meniurile de la intrare, prețurile par mici iar oferta diversă doar că nu înțelegem de ce multe localuri se numesc Tio (Unchiul) Pepe. Abia mai târziu aflu că e cel mai bine vândut brand de Sherry din lume. Sherry e un tip de vin din struguri albi din apropierea Jerez și se fabrică încă din secolul trecut. Intrăm în unul dintre restaurantele Unchiului și primim o ofertă pe loc: 1 platou de 2 persoane la alegere la 10 Euro. Încercăm pește, fructe de mare și carne de porc – toate delicioase!


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/city-break/parandalucia-cu-paravion-jerez-de-la-frontera.html

DISTRIBUIȚI