DISTRIBUIȚI

Călătoria în Andalucia începe cu una dintre imaginile pe care nu le voi uita vreodată: trei spanioli adevărați, așa cum mi-i amintesc din telenovele, cântă cu foc ceva ce pare să fie flamenco. Totul se întâmplă la Mirador, un loc superb de belvedere din Granada – cel mai vizitat oraș din Spania.

În fiecare seară, zeci de turiști și localnici se adună în jurul băieților care cântă aici ilegal. De câțiva ani, autoritățile au interzis manifestațiile de acest gen și totuși ele se întâmplă. E greu să pui stop dorinței de a-ți cânta dorul și, mai ales, e greu să împiedici atâția turiști veniți aici special pentru a asculta vocea Andaluciei.

După o oră la Mirador, înțelegi ce înseamnă Granada și, în mare, înțelegi ce înseamnă Andalucia. Ca să ajungi aici, pe terasa de unde se vede întregul oraș, urci încet printre casele de piatră vopsite în alb și conturate de flori. Aleile sunt înguste, abia încap câteva persoane. Căldura este principalul motiv pentru care s-a construit așa. În timpul verii, când termometrul arată constant 40 de grade, razele soarelui nu reușesc să intre între case și astfel, temperatura se menține mai scăzută aici, la nivelul caselor.

Din loc în loc, pe străduțele Granadei sunt mici magazine cu produse din Tunisia ori Maroc. Nu sunt deloc scumpe și e loc de tocmeală. Dacă n-ai fost vreodată în țările de la sud de Gibraltar, magazinele astea te fac să-ți dorești să ajungi cât mai curând. Mirosurile, muzica, hainele și ceramica au pus Africa de Nord pe wishlist-ul meu.

Când te apropii de Mirador, simți cum totul se luminează. Probabil că cel mai bun moment să fii aici este la asfințit, la golden hours, când lumina este pur și simplu încântătoare iar priveliștea te lasă fără cuvinte. Unde mai pui că ăsta e și cel mai bun moment pentru fotografii?


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/andalucia-granada.html