DISTRIBUIȚI

Cordoba, fosta capitală a Spaniei Maure e în topul oraşelor vizitate din Andalucia. Un road trip în sudul Spaniei (e cel mai nimerit mod de a gusta din plin fiecare părticică din ParAndalucia) e musai să aibă escală şi în Cordoba. Nu doar pentru Mezquita – faimoasa moschee ce adăposteşte în centru o biserică catolică dar şi pentru Alcazar de los Reyes Cristianos, pentru Juderia (Cartierul evreiesc), pentru salmorejo şi pentru patios –  oazele andaluze din inima fiecărei case de aici.


Când să mergi

Eu am fost în ParAndalucia cu Paravion toamna , deci în extra-sezon, când preţurile scad simţitor, turişti sunt încă dar nu într-atât încât să te calci în picioare iar temperaturile sunt perfecte pentru hoinărit de dimineaţă până seara.

Însă mi-ar plăcea să fiu în Cordoba şi primăvara, în luna mai, atunci când locuitorii îşi deschid porţile grădinilor interioare căci cu toţii participă la concursul de cel mai frumos patio din oraş. Cred că e o nebunie colorată şi parfumată de sutele de ghivece azurii, cu flori de tot soiul.

Vara e momentul oportun dacă îţi plac oraşele animate, căci atunci toate cafenelele şi restaurantele din oraşul vechi sunt pline de turişti pestriţi şi de localnici deopotrivă iar râul Guadalquivir te ispiteşte să-ţi răcoreşti picioarele obosite. În plus, căldura de peste zi e scuza perfectă să îţi faci şi tu siesta într-un patio, cu un café con leche, întocmai ca cei ce locuiesc prin părţile astea.

Cum ajungi

Αποτέλεσμα εικόνας για cordoba spain

Cu avionul, până în Malaga, Granada ori Sevilla. De acolo, cu trenul ori cu autocarul. Compania Alsa are preţuri şi orare foarte bune şi poţi să cumperi bilete şi cu cardul. Eu am zburat cu BlueAir până la Malaga şi pentru că am fost într-un tur prin ParAndalucia, am luat din Sevilla un autobuz al companiei Alsa şi am plătit 11,25 euro. Punctul forte al călătoriei cu autocarele Alsa e că au Wi-Fi gratuit.

Unde te cazezi

Αποτέλεσμα εικόνας για Hotel CIUDAD DE CORDOBA

Dacă vrei un city break în fosta capitală a Spaniei Maure, îţi recomand Hotelul CIUDAD DE CORDOBA 4*, care e foarte aproape de Podul Roman, de Alcazar de los Rezes Cristianos şi de Mezquita. Preţul pentru un loc în cameră dublă, cu mic dejun inclus, 4 nopţi de cazare este de 123 de euroVederea către râul Guadalquivir este inclusă în preţ. 

Unde și ce mănânci

Αποτέλεσμα εικόνας για tapas

Dacă ești în Spania, atunci te supui legii nescrise care spune că orice masă începe cu niscaivatapas. Oferta este atât de variată, încât ai nevoie de cel puțin o săptămână să guști din fiecare fel. Tapas Salmorejo, Tapas Rinones al Jerez și Tapas Patatas Alioli sunt delicioase iar prețul e între 1,5 și 2 euro, în funcție de locație. Dintre toate, supa rece Salmorejo (care se poate comanda şi în varianta fel principal, nu doar tapas) e de neratat, căci e specialitate cordobeză. Și dacă ești în Cordoba, atunci e musai să comanzi paella, care prin părțile locului poartă numele de arroz – Arroz Cordobes e delicioasă (8,5 euro/2 persoane).

Restaurante şi terase sunt cu nemiluita pe toate străduţele din Cordoba aşa că nu-ţi va fi greu să găseşti unul pe placul tău. Recomandarea TravelGirls e Taberna Restaurante Pizzaro (Calle Deanes), aproape de Catedrala Mezquita: pentru preţurile decente, un salmorejo delicios, măncare tradiţională andaluză şi cordobeză, servire bună şi atmosferă familială.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/parandalucia-cu-paravion-cordoba-practic.html