DISTRIBUIȚI

Călătoria noastră prin Andalucia continuă spre coasta oceanului sau Costa de la Luz, cum mai e cunoscută. Așteptam de mult timp momentul acesta din mijlocului octombrie în care să alergăm pe o plajă mare și să facem prima baie în ocean din acest an. Vremea a ținut cu noi iar asta nu a fost o surpriză. În partea aceasta a Spaniei, temperatura ajunge chiar până la 30 de grade în octombrie iar nopțile sunt blânde.

Se spune despre Cadiz că este cel mai vechi oraș locuit din Europa și nu ai cum să nu observi asta atunci când intri pe străduțele înguste ale lui casco antiguo. Unii ar putea spune că seamănă cu o mahala din cauza înghesuielii și a micilor magazine provinciale de după fiecare colț. Eu cred că tocmai aceste detalii îi dau Cadizului un farmec aparte. O limbă de pământ aruncată între valurile oceanului, ticsită de clădiri și povești.

Când să mergi

Dacă ai de gând să plănuiești un concediu la mare în toiul lunii august în Cadiz, poate că ar fi bine să te gândești de două ori. Deși e foarte bine aerisit din toate părțile de curenții oceanului, temperaturile sar ușor peste 35 de grade în toiul verii. Pe timpul primăverii sau al toamnei însă, e o adevărată plăcere să fii aici. Când în România se poartă gecile, în Cadiz îți poți etala cu mândrie costumul de baie și ochelarii de soare.

Cum ajungi

Cu mașina, trenul sau autobuzul ajungi imediat în Cadiz. Există legături foarte bune din Jerez de la Frontera care e la doar 35 kilometri distanță. De fapt, cam toate trenurile și autobuzele trec pe aici și nu fac mai mult de o oră până la cel mai apropiat oraș.

Unde te cazezi

Noi am stat în Cadiz doar o zi, de dimineață până seară, fără să ne cazăm însă am plecat cam nostalgică. Mi-ar fi plăcut să am o zi doar pentru plajă și vreo două zile pentru explorarea orașului. Mi-aș fi ales o cazare cu priveliște spre ocean (nu sunt așa rare, Cadizul e înconjurat de apă) sau în inima orașului vechi, într-un hotel mic. Prețurile nu sunt deloc mari pentru cazare în Cadiz, așa că ia în considerare câteva zile aici dacă ajungi în Andalucia.

cadiz andalucia spania

Ce vezi

– Casco Antiguo sau vechiul oraş este probabil primul tău contact cu Cadizul. Aleile înguste ce dau în câte o piaţă sunt fermecătoare. Rezervă-ţi câteva ore să le iei la picior ca să intri în atmosfera micului oraş. Cartierele vechi precum El PópuloLa Viña sau Santa María arată de parcă s-au oprit din evoluţie, undeva în timp. Doar scuterele ori ţinutele trendy ale localnicilor îţi amintesc că eşti în secolul 21.

– Catedrala Santa Cruz de Cadiz este poate principalul obiectiv turistic al oraşului. Nu ai cum s-o ratezi şi-ţi recomand să faci o oprire în ea. Costă câţiva euro ca s-o vizitezi dar merită cheltuiala pentru că este o clădire veche din 1260.

– Playa de la Caleta este cea mai populară plajă a Cadizului. În apropierea lui Barrio de la Viña, plaja se află între cele două castele (San Sebastian şi Santa Catalina). În extra sezon, ea este liberă, liniştită şi curată. Doar algele şi pescăruşii îşi duc veacul aici aşa că poţi lenevi în voie fără nicio grijă.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/parandalucia-cu-paravion-cadiz-ghid-practic.html

DISTRIBUIȚI