DISTRIBUIȚI

Vacanța de vară în Sicilia, Italia

Una dintre cele mai pitorești plaje din Sicilia este Cala Tonnarella, ascunsă în Rezervația Naturală Zingaro. Aici vei găsi o limbă de nisip alb, fin, și valuri line turcoaz, flancate de coaste din calcar. Deși trebuie să faci o scurtă drumeție pentru a ajunge acolo, efortul îți va fi răsplătit cu o plajă incredibilă cu foarte puțini turiști.

Vacanța de vară în Zakynthos, Grecia

De departe cel mai pitoresc loc de pe insula Zakynthos este Plaja Navagio, a cărui nume se trage de la epava a cărui siluetă antică răsare din nisipurile aurii. Plaja Navagio este considerată drept cea mai frumoasă din Grecia. Această bucată de nisip este adăpostită de stânci uriașe de calcar, astfel încât este accesibilă doar cu barca. Aici îți poți petrece tot timpul lenevind pe nisipul fin și poți face baie nestingherit în apele perfect albastre. Totuși, fă o drumeție spre mănăstirea Agios Gergio Kremnao, pentru a admira acest loc paradisiac și de la înălțime.

Vacanța de vară în Zlatni Rat, Croația

Croația are o mulțime de plaje extraordinare, dar niciuna nu se compară cu Zlatni Rat, de pe insula Brač. Cu o formă ciudată, ce se modifică în funcție de curenți, nisip cu pietricele mici și ape puțin adânci, Zlatni Rat este un colț de paradis ideal pentru o vacanță de vară de vis. Bucata de plajă se întinde pe aproape un kilometru în larg, fiind un loc popular și pentru windsurfing, plimbări cu jet ski-ul și snorkeling.

Vacanța de vară în Formentera, Spania

Deși toate plajele din Formentera sunt minunate, Playa de Migjorn, o bucată de nisip de cinci kilometri, este cea mai frumoasă. Imaginează-ți nisip sclipitor de alb, dune sculptate de vânt, stânci accidentate și oceanul de smarald. Deși ai o mulțime de activități din care să alegi, de la sporturi de apă, la restaurante și baruri de pe plajă, majoritatea vizitatorilor preferă să se relaxeze pe nisip și să admire peisajul incredibil.

Vacanța de vară în Algarve, Portugalia

Regiunea Algarve din Portugalia este o destinație pentru vacanța de vară foarte râvnită, așa că nu este de mirare că majoritatea plajelor sunt mai tot timpul invadate de turiști. Dar, dacă vrei să te asiguri că ai suficient loc liber, noi îți recomandăm să vizitezi Praia de Albandeira. Aici nu vei găsi prea multe facilități, doar nisip auriu, ape cristaline, peșteri marine și piscine naturale. Mai mult, grație stâncilor ce izolează plaja, apele sunt mult mai calme decât în alte locuri din Algarve, astfel încât te poți bălăci fără probleme.


Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-vara-18-plaje-din-europa-pentru-un-concediu-de-vis

DISTRIBUIȚI