DISTRIBUIȚI

Vacanța de Revelion este motivul perfect pentru un city break de câteva zile într-o destinație fabuloasă, în care să intri în Noul An așa cum se cuvine. Fie că optezi pentru una dintre marile capitale europene, pentru o stațiune montană sau un orășel pitoresc, cu siguranță vei avea parte de un Revelion de neuitat. Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru această perioadă, iată propunerile noastre pentru o vacanță de Revelion în Europa.

Vacanța de Revelion în Barcelona

Barcelona este unul dintre cele mai colorate și vibrante orașe din Spania, iar la cumpăna dintre ani, această metropolă este o uriașă petrecere. Tradiția locală spune că în noaptea de Anul Nou trebuie să porți lenjerie roșie pentru noroc și trebuie să mănânci 12 boabe de struguri, câte unul la fiecare bătaie a clopotului la miezul nopții.

Fiecare restaurant, bar sau club din Barcelona organizează petreceri de pomină, dar adevărata atmosferă este pe stradă. Pe Avinguda Maria Cristina are loc cea mai animată petrecere cu focuri de artificii, muzică și o mulțime de luminițe, iar în capătul ei, Fântâna Muzicală din Montjuic oferă un spectacol de excepție. De asemenea, în Barcelona au loc petreceri de Anul Nou și în Plaza Catalunya, cartierul gotic și pe Las Ramblas.

Vacanța de Revelion în Roma

Roma poate fi o alegere excelentă pentru vacanța de Revelion. Farmecul Cetății Eterne este scos și mai mult în evidență de luminile de sărbători spectaculoase sau de concertele și focurile de artificii care au loc la fiecare colț de stradă. Așadar, Revelionul în Roma, sau La Festa di San Silvestro, înseamnă mii de petreceri și evenimente spectaculoase, majoritatea gratuite, care durează întreaga noapte.

Cea mai mare petrecere de Revelion are loc în Piazza del Popolo, cu un uriaș foc de artificii și concerte ale celor mai populare formații din Italia. De asemenea, nimic nu se compară cu experiența de a admira focurile de artificii de lângă Colosseum, în Piazza di SpagnaPiazza Navona, lângă Monumentul Vittorio Emanuele II sau în Piazza San Pietro.

Vacanța de Revelion în Viena

Viena este una dintre cele mai populare capitale de Anul Nou. Fiecare piață importantă din oraș găzduiește un eveniment anume, de la concerte de toate felurile, la târguri sau chiar spectacole de teatru. De aceea, există un traseu gata stabilit pe care trebuie să-l urmezi la cumpăna dintre ani, numit Silvesterpfad.

Petrecerea începe oficial la ora 14, când toate piețele și zonele pietonale se transformă într-o uriașă petrecere, cu zeci de mii de vienezi pregătiți de distracție. În timp ce te plimbi de la un eveniment la altul poți savura o cană de ceai, de vin fiert sau chiar un pahar de șampanie, care se vând la căsuțele ce împânzesc tot centrul Vienei. Focurile de artificii se văd cel mai frumos din Heldenplatz, iar în Rathausplatz au loc cele mai importante concerte.

O altă tradiție îndrăgită de Revelion în Viena este Die Fledermaus (Liliacul). Această operetă este pusă în scenă la miezul nopții în majoritatea teatrelor și sălilor de spectacol din oraș, dar niciunul nu se compară cu spectacolul de la Opera de Stat din Viena.

Vacanța de Revelion în Amsterdam

Fie că ești un împătimit al petrecerilor sau un romantic; tânăr la suflet sau în buletin; nu te uiți la bani sau ai un buget fix, Amsterdam este un oraș minunat pentru a celebra Noul An. Olandezii știu cum să se distreze, iar Amsterdam este cea mai bună gazdă. Centrul metropolei este compact și ușor de navigat, așa că poți participa la o mulțime de petreceri de stradă.

NieuwmarktLeidseplein și Rembrandtplein sunt locuri populare pentru petrecăreți, în timp ce evenimentele oficiale au loc în Oosterdok, unde nava cargo Amsterdam și Muzeul Național Maritim formează decorul perfect pentru focurile de artificii. Un alt loc minunat de unde poți admira artificiile peste Amstel este podul Magere.

Vacanța de Revelion în Porto

Anul Nou se celebrează în mai multe locuri în Porto, cu o mulțime de petreceri și concerte. Cea mai mare desfășurare de forțe are loc pe Avenida dos Aliados, chiar în fața Primăriei din Porto, unde au loc o sumedenie de evenimente pentru toate gusturile.

Atracția principală este, bineînțeles, spectacolul de artificii peste râul Douro. Dacă vrei să intri în Noul An într-un mod deosebit, poți petrece Revelionul pe una dintre navele de croazieră ce împânzesc Douro în noaptea dintre ani.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-revelion-15-idei-de-concediu-in-europa