DISTRIBUIȚI

Primăvara parcă a fost inventată pentru excursii și city break-uri. În acest sezon temperaturile sunt perfecte pentru umblat pe străzile unei metropole sau pentru plimbări în natură. După o iarnă lungă și friguroasă, cu toții abia așteptăm primele raze de soare mai călduroase pentru a porni la drum să descoperim locuri minunate noi. Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de primăvară din acest an, noi îți propunem 15 locuri din Europa, unde cu siguranță vei avea parte de un concediu minunat.

Vacanța de primăvară în Amsterdam, Olanda

Amsterdam este destinația perfectă pentru o vacanță de primăvară. În primele luni ale sezonului cald înfloresc faimoasele lalele, iar Amsterdam capătă o atmosferă specială. Plimbă-te pe jos, cu barca sau cu bicicleta de-a lungul canalelor ce se brăzdează centrul metropolei, savurează o cafea într-una dintre cafenelele diverse și nu uita să faci o vizită Muzeului Van Gogh sau faimosului Rijksmuseum. Dacă ai suficient timp, o vizită la Parcul Keukenhof pentru a admira marea de lalele colorate este obligatorie.

Vacanța de primăvară în Zadar, Croația

Deși Coasta Dalmată este o destinație pe care majoritatea o aleg vara, asta nu înseamnă că nu poți vizita orașul Zadar în primăvară. În această perioadă, Zadar, ce se întinde pe o peninsulă în Marea Adriatică, prinde viață, iar centrul său medieval devine sufletul distracției.

Instalațiile neobișnuite amenajate recent pe faleză fac din Zadar o destinație și mai interesantă pe timp de primăvară. Sea Organ este, de fapt, o serie de trepte ce coboară în apa mării, sub care sunt amenajate mai multe tuburi care, în contact cu valurile scot diferite efecte sonore. Tot pe faleza din Zadar vei mai descoperi instalația Greeting To The Sun, o serie de plăci din sticlă în care se reflectă razele soarelui, creând un spectacol de lumini ingenios.

Vacanță de primăvară în Milano, Italia

Capitala italiană a modei și a design-ului, Milano se mândrește cu o ambianță cosmopolită, o gastronomie spectaculoasă și o sumedenie de hoteluri pentru toate bugetele. Monumentele istorice concurează pentru atenția ta printre zgârie nori amețitori, în timp ce alte edificii mai puțin impresionante ascund grădini interioare incredibile unde poți petrece o zi întreagă. Iar dacă ești pasionat de shopping, Milano te așteaptă cu o mulțime de magazine, buticuri, outlet-uri și galerii comerciale.

Vacanța de primăvară în Belgrad, Serbia

Istoria tumultuoasă a Serbiei și-a lăsat amprenta peste frumusețea capitalei Belgrad, unde blocurile sovietice se înghesuie printre opere de artă. Iar odată cu venirea primăverii, străzile din Belgrad prind viață. Descoperă farmecul orașului de pe Dunăre sau râul Sava, unde sunt amenajate baruri și cluburi plutitoare numite splavovi. Pentru amatorii de petreceri, cartierul Savamala este sufletul distracției, dar nu rata nici principalele atracții turistice ale orașului, inclusiv podul Ada, care a devenit rapid unul dintre simbolurile capitalei sârbești.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-primavara-15-locuri-din-europa-pentru-un-concediu-minunat

DISTRIBUIȚI