DISTRIBUIȚI

Deși pentru mulți vacanța de iarnă înseamnă munte, schi și multă, multă zăpadă, o parte semnificativă din pasionații de călătorii preferă să evadeze de temperaturile negative de acasă în locuri însorite, cu plaje superbe, oameni zâmbitori și arome exotice. De la locații îndepărtate din Caraibe sau Asia, la insule din sudul Europei, unde soarele nu se dă plecat tot timpul anului, iată care sunt cele mai interesante destinații exotice pentru o vacanță la căldură.

Vacanța de iarnă în Marrakech

Cu o arhitectură ce îți taie respirația, palate fabuloase și unele dintre cele mai fascinante piețe în aer liber din lume, Marrakech este pe bună dreptate una dintre cele mai populare destinații pe timp de iarnă. Acest oraș fascinant este dovada perfectă că nu ai nevoie de o plajă pentru a te bucura de vremea caldă în toiul iernii. În schimb, poți explora grădini bogate și muzee interesante, poți face plimbări cu cămilele prin deșertul Sahara sau poți negocia la sânge în faimoasele souk. Toate astea, pe o climă plăcută cu temperaturi ce rareori scad sub 20 de grade Celsius.

Vacanța de iarnă în Koh Samui, Thailanda

Insulele din Thailanda sunt o opțiune grozavă pentru cei care vor să evadeze de înghețul de acasă, într-un loc exotic și cu mult soare. Fiecare insulă thailandeză își are propriul farmec, dar Koh Samui ar trebui să fie în topul listei tale, mai ales dacă îți dorești o destinație relaxantă. În timpul iernii temperaturile sunt ridicate, dar nu te vei confrunta cu caniculă sau umiditate ridicată. În Koh Samui ei găsi o sumedenie de hoteluri pentru toate bugetele, iar în zilele în care nu lenevești pe plajele sclipitoare, poți explora jungla deasă, poți practica diferite sporturi de apă sau te poți relaxa la unul dintre spa-urile de pe insulă.

Vacanță de iarnă în Dubai

Spectaculosul Dubai se întinde pe zeci de kilometri de nisip auriu și în lunile de iarnă se laudă cu temperaturi de până la 31 de grade Celsius. Pe lângă asta, hotelurile de 7 stele, restaurante cu meniuri incredibile și unul dintre cele mai fascinante peisaje urbane din lume fac din Dubai paradisul de iarnă al europenilor.

Vacanță de iarnă în St. Lucia

Deși țări precum St. Maarten, St. Barths, St. Vincent și Grenadinele sau St. Thomas sunt destinațiile cele mai populare din Caraibe, St. Lucia a devenit recent una dintre favorite, mai ales pentru cei care vor să scape de iarnă. Fie că vrei să explorezi minunățiile naturale de pe coasta estică a insulei sau vrei să fi răsfățat într-una dintre resorturile luxoase, Sf. Lucia te va acomoda cum știe ea mai bine. Dacă te saturi să te relaxezi pe plajele cu nisip fin (se poate așa ceva?), poți face drumeții prin munții acoperiți cu junglă ce brăzdează insula sau își poți reîncărca bateriile la izvoarele termale.

Vacanța de iarnă în Mauritius

Mauritius este de-a dreptul magic pe timp de iarnă. Această insulă superbă este înconjurată de peste 150 de kilometri de plaje cu nisip fin și lagune unde te poți relaxa pe deplin. Toate plajele sunt protejate de al treilea cel mai mare recif de corali din lume, care este și unul dintre cele mai frumoase. Dacă aceste peisaje nu sunt suficiente, atunci cu siguranță vei fi impresionat de panoramele din Parcul Național Black River Gorges, cu dealuri acoperite cu păduri tropicale.

Vacanța de iarnă în Cipru

Cu temperaturi plăcute de aproximativ 20 de grade Celsius, Cipru este o alegere excelentă pentru vacanța de iarnă. Aflat în estul Mării Mediterane, Cipru este o țară-insulă care le are pe toate, de la plaje minunate și parcuri naturale spectaculoase, la situri arheologice fascinante și o mulțime de muzee. Capitala Nicosia se mândrește cu cele mai bune restaurante și magazine, Paphos abundă cu plaje cu nisip fin și comori arheologice, în timp ce Limassol este faimos pentru viața de noapte vibrantă.

Vacanța de iarnă în Malta

Lăudându-se cu nouă locuri de patrimoniu pe lista UNESCO, Malta este și ea o destinație ideală pentru o escapadă de iarnă. În sezonul rece nu plouă aproape niciodată, iar temperaturile nu scad sub 15 grade Celsius, astfel încât te poți plimba o zi întreagă pe străzile întortocheate din Valetta sau poți explora zonale rurale pitorești. Un amestec seducător de porturi naturale, sate de pescari pitorești, peșteri pe plaje și munți înalți, este o adevărată plăcere să descoperi Malta, indiferent de sezon.

Citește mai mult: http://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-iarna-exotica-15-locuri-in-care-sa-evadezi-de-frig