DISTRIBUIȚI

Deși multă lume își dorește zăpadă în vacanța de iarnă, alții preferă să evadeze de frig în locuri însorite și să se gândească deja la vară. Europa se mândrește cu destinații de vacanță pe cât de variate, pe atât de fascinante. Așadar, fie că vrei să-ți petreci vacanța de iarnă schiind într-o stațiune sclipitoare, relaxându-te pe o plajă frumoasă sau explorând străzile unui oraș fascinant, noi îți prezentăm 15 destinații din Europa perfecte pentru un concediu minunat.

Vacanța de iarnă în Abisko, Suedia

În inima Laponiei, Abisko este cel mai nordic punct din Europa ce poate fi vizitat cu trenul. Dacă ești iubitor de nămeți, frig și iarnă serioasă, atunci Abisko este o alegere excelentă pentru vacanța de iarnă. În decembrie și ianuarie soarele nu răsare deloc, astfel încât întunericul perpetuu face din acest mic orășel suedez locul perfect de unde să admiri aurora borealis.

Să nu crezi că zăpezile și frigul vor sta în calea aventurii tale. În Abisko poți face schi fond pe traseele de drumeții din parcurile naționale ce înconjoară acest orășel fermecător sau poți face plimbări cu sania trasă de câini. Nu uita să faci și o mică excursie până la Kiruna, aflată la mai puțin de 100 de kilometri, pentru a vizita faimosul hotel din gheață.

Vacanța de iarnă în Atena, Grecia

În Atena, în lunile de iarnă media temperaturilor este de 10-11 grade Celsius, numai bine pentru plimbări îndelungate pe străzile capitalei elene. Iarna, toate problemele cu care te confrunți în lunile călduroase dispar. Străzile nu mai sunt inundate cu turiști gălăgioși, soarele dogoritor nu te împiedică să ieși de la umbră la miezul zilei, iar prețurile sunt mai mici.

Așadar, explorează siturile antice și experimentează din cultura locală în voie. În vacanța de iarnă ai mari șanse să fotografiezi clădirile iconice din Atena fără mulțimi de oameni. Poți să îți extinzi vacanța și să vizitezi și câteva insule grecești, dar trebuie să știi că majoritatea hotelurilor din stațiuni sunt închise în această perioadă.

Vacanța de iarnă în Jasná, Slovacia

Slovacia se mândrește cu o mulțime de stațiuni montane minunate cu piste de schi moderne la prețuri cumpătate. Tarifele la cazare și mâncare sunt și ele rezonabile, iar localnicii sunt mai prietenoși, decât în alte stațiuni luxoase din Alpi.

Jasná este cea mai frumoasă stațiune montană din Slovacia, perfectă pentru o vacanță de iarnă, cu pârtii de schi lungi, mărginite de brazi uriași încărcați cu zăpadă, cocoțați pe versanții Munților Tatra.

Vacanța de iarnă în Andaluzia, Spania

În Andaluzia s-a născut folclorul spaniol, iar acesta este locul unde vei putea admira spectacole autentice de flamenco și coride. Această regiune incredibilă din Spania oferă plaje uriașe cu nisip auriu, flancate de munți înalți și orașe ce debordează de cultură, tradiții și legende. Localnicii prietenoși, peisajele variate și animalele interesante îi determină pe călători să se întoarcă mereu în Andaluzia.

Sevilla, capitala regiunii, este una dinte cele mai populare destinații din Spania, unde enorma catedrală ʼ și vechiul cartier Barrio Santa Cruz sunt doar câteva dintre nenumăratele locuri pe care nu trebuie să le ratezi aici. Fie că în vacanța de iarnă vrei să te relaxezi la soare pe Costa del Sol, vrei să faci surf în Tarifa sau să schiezi în Sierra Nevada, Andaluzia te va acomoda cum știe ea mai bine.

Vacanța de iarnă în Veneția, Italia

Frumos și puțin ciudat, Carnavalul din Veneția este cel mai importat eveniment din Europa în februarie. Costumele elaborate și măștile înfricoșătoare aduc la viață istoria colorată a Orașului Plutitor.

Deși evenimentele principale sunt destul de scumpe, străzile Veneției sunt împânzite cu spectacole gratuite în perioada carnavalului, astfel încât nu vei fi nevoit să-ți faci gaură în buget pentru a te bucura de Carnevale di Venezia.

Vacanța de iarnă în peninsula Snæfellsnes, Islanda

În extremitatea vestică a Islandei se întinde una dintre cele mai frumoase regiuni, peninsula Snæfellsnes, cu uriașe câmpii de lavă întărită, acoperită cu mușchi, fiorduri înecate mereu în ceață și un vulcan în vârful căruia se află un ghețar din Epoca de Gheață.

Începe-ți aventura în micuțul sat pescăresc Stykkisholmur, unde căsuțele colorate și atmosfera de povești te vor fermeca imediat. Apoi închiriază o mașină și pornește la drum printre peisaje de vis. Drumul ce înconjoară capătul peninsulei Snæfellsnes are o lungime de aproape 180 de kilometri și trece pe lângă cascade și plaje aurii.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-iarna-15-locuri-din-europa-pentru-un-concediu-minunat