DISTRIBUIȚI

Vacanța de Crăciun se apropie cu pași repezi și, dacă ești ca noi, cu siguranță vei vrea să profiți de zilele libere pentru a porni la drum, să descoperi magia sărbătorilor într-un loc minunat. Iarna vine în diferite forme în Europa, în zonele nordice te poți bucura de nămeți uriași, în timp ce în sudul continentului, soarele mediteranean încă mai dăinuie pe plajele aproape goale. În schimb, adevărata distracție este în inima bătrânului continent, în cafenelele călduroase și pline de localnici joviali, dar mai ales în minunatele târguri de Crăciun unde spiritul sărbătorilor te învăluie de la prima aromă de scorțișoară.

Sărbătorile de iarnă sunt o perioadă excepțională pentru a explora marile metropole europene, dar și fermecătoarele sate și mici localități, unde vechile tradiții de Crăciun sunt încă păstrate cu sfințenie. Indiferent care sunt destinațiile tale favorite, de la târguri de Crăciun la pârtii de schi alpine, Europa este un paradis al concediilor spectaculoase. Iată 15 destinații minunate din Europa unde poți petrece o vacanță de Crăciunmagică.

Vacanța de Crăciun în Paris

Vacanța de Crăciun este o perioadă cu adevărat fermecătoare în Paris. Toate magazinele strălucesc cu miliarde de beculețe și vitrine colorate, iar rafturile patiseriilor sunt pline cu bunătății de sezon. Restaurantele din Pariscreează meniuri speciale pentru ziua de Ajun și cea de Crăciun, cu stridii proaspete din Bretagne, foie gras, trufe, castane și, bineînțeles, multă șampanie. Peste 150.000 de beculețe ornează Champs Elysées, în timp ce întregul oraș răsună de concerte de Crăciun, de la Notre DameLa Sainte-Chapelle, Palais Garnier sau Opera Bastille.

Vacanța de Crăciun în Praga

Praga este considerată una dintre cele mai pitorești capitale europene, iar în timpul sărbătorilor de iarnă, această metropolă devine și mai frumoasă, dacă poți crede. Târgurile de Crăciun din Praga se deschid cu săptămâni înainte, iar în preajma sărbătorilor sunt adevărate tărâmuri de basm, ornate cu mii de luminițe colorate. O mulțime de brazi de Crăciun împânzesc orașul, în timp ce magazinele își atrag clienții cu vitrine frumos decorate. Așa că ia-ți hainele cele mai groase și pornește la plimbare prin centrul vechi din Praga. Dacă ți se face frig poți oricând să te încălzești cu o cană de ciocolată caldă sau vin fiert, la o cafenea, ori cu un meniu bogat cu specialități tradiționale de sezon la Café Mozart, unde Cvartetul Mozart îți va cânta muzică clasică.

Vacanța de Crăciun în Dublin

Dublin sărbătorește Crăciunul cu mare fast. De la bradul uriaș care se înalță încă din noiembrie în Front Square, la mulțimea de decorațiuni și luminițe care invadează capitala irlandeză, Crăciunul este sărbătoarea favorită a acestui oraș. Târgurile de Crăciun din Dublin sunt o experiență de neuitat, iar cei care vor să facă și puțin sport în perioada sărbătorilor vor avea la dispoziție o mulțime de patinoare. Cei mici se pot distra la spectacolele de pantomimă care au loc de sărbători și care sunt foarte populare în Dublin, iar dacă ești fanul formației U2, liderul trupei, Bono, adoră să susțină mici concerte alături de alți prieteni la fel de faimoși pe Grafton Street, în ziua de Ajun.

Vacanța de Crăciun în Bruxelles

Bruxelles prinde viață de Crăciun, când Grand Place și Place Sainte-Catherine sunt împânzite cu micile căsuțe cochete ale piețelor de Crăciun. De fapt, Târgul de Crăciun din Bruxelles este unul dintre cele mai mari din Europa, ce atrage mii de vizitatori anual, din toate colțurile lumii. Așa că pregătește-te de o sesiune serioasă de shopping presărată cu pauze pentru cartofi prăjiți, gofre și vin fiert. Una dintre principalele atracții din timpul sărbătorilor de iarnă este roata uriașă amplasată în Marché au Poisson, încă de la sfârșitul lui noiembrie, de unde poți admira panorame incredibile peste întreaga metropolă îmbrăcată în straie de sărbătoare.

Vacanța de Crăciun în München

München este locul unde au fost „inventate” târgurile de Crăciun, așa că nu este de mirare că acest oraș bavarez este o destinație spectaculoasă pentru vacanța de Crăciun. În München vei găsi peste 20 de Târguri de Crăciun, cel mai mare și vechi fiind cel din Marienplatz. Majoritatea evenimentelor se termină în 24 decembrie, dar, asta nu înseamnă că nu vei mai avea ce să faci în München după această zi. Mai multe muzee din capitala Bavariei sunt deschise de sărbători, iar cel mai interesant este Muzeul Național Bavarez, unde poți vedea cea mai mare colecție de scene ale nativității din lume.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-craciun-15-idei-de-concediu-in-europa