DISTRIBUIȚI

Mini-vacanța de 1 Mai este scuza ideală pentru un city break de primăvară. Fie că alegi o destinație mai aproape de România sau o metropolă spectaculoasă în care să te pierzi câteva zile, noi am ales pentru tine cele mai interesante destinații de pe bătrânul continent unde poți să te bucuri din plin de zilele tale libere. Iată 12 locuri minunate din Europa perfecte pentru un city break în vacanța de 1 Mai.

Vacanța de 1 Mai în Roma

Vacanța de 1 Mai în Roma

Unul dintre cele mai fascinante orașe din Europa, Roma debordează de monumente și clădiri istorice. Panteonul din Roma arată astăzi aproape la fel ca acum 2.000 de ani, inclusiv podelele din marmură pe care au pășit cele mai importante personalități ale Imperiului Roman.

Vizitează și Forumul Roman unde Cezar a bântuit odinioară aleile pietruite, fă turul Vaticanului și rămâi cu gura căscată la comorile găzduite de muzee și fantastica Bazilică Sf. Petru. Nu rata nici Colosseumul, cel mai mare amfiteatru roman care a rămas încă în picioare, ce oferă o imagine interesantă asupra vieții din capitala romană, în antichitate.

Vacanța de 1 Mai în Madrid

Vacanța de 1 Mai în Madrid

Una dintre cele mai deschise și moderne capitale europene, Madrid te va surprinde cu flerul său cosmopolit, precum și cu caracterul pasional al madrilenilor. Capitala Spaniei îl face pe orice vizitator să se simtă ca acasă, în timp ce îi oferă și unele dintre cele mai fascinante atracții turistice din lume. Peste 80 de muzee și mai bine de 2.000 de monumente istorice și artistice contribuie la moștenirea culturală a acestui oraș.

Traseul Artelor sau El Paseo del Arte te va duce pe la Muzeul PradoMuzeul Național Reina SofiaMuzeul Thyssen-Bornemisza și CaixaForum, pentru a descoperi cele mai fascinante comori ale Spaniei. Madrid este unul dintre cele mai vibrante și interesante orașe din lume în timpul zilei, dar noapte, capitala spaniolă se transformă în sufletul petrecerii.

Vacanța de 1 Mai în Marsilia

Vacanța de 1 Mai în Marsilia

Acest oraș șic din sudul Franței a devenit una dintre cele mai îndrăgite destinații turistice din regiune. În zona veche, Quartier du Panier, vei vedea cafenele fermecătoare, magazine ciudate și galerii de artă contemporană. Pe lângă edificii superbe, precum uriașa biserică neo-bizantină Nôtre-Dame de la Garde, vei descoperi o Marsilia mai tânără și modernă, explorând spații culturale noi precum Friche La Belle de Mai, cu un bar pe acoperiș și un cinematograf în aer liber.

Vacanța de 1 Mai în Lisabona

Vacanța de 1 Mai în Lisabona

Cu nenumărate zile senine și un pitoresc râu ce străbate întregul oraș, capitala portugheză este un adevărat muzeu în aer liber. Apele cristaline ale râului Tagus oglindesc arhitectura colorată a Lisabonei, subliniind caracterul unic și frumusețea acestui oraș minunat.

Lisabona are atât de multe obiective turistice încât îți va fi greu să alegi ce loc să vizitezi prima dată. Cu o istorie ce se întinde peste mii de ani, Lisabona se mândrește cu străzi pline cu monumente istorice și cartiere în care încă poți descoperi cultura tradițională portugheză. Bucură-te de atmosfera relaxantă de pe faleza râului Tagus, dedicată activităților de recreere și care leagă Turnul Belém de zona modernă din Parque das Nações.

În Lisabona te poți bucura de viața de noapte, ce durează până în zori, dar și de momente de relaxare în parcurile și grădinile pitorești ale orașului.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-1-mai-12-locuri-din-europa-pentru-un-city-break-minunat

DISTRIBUIȚI