DISTRIBUIȚI

Întotdeauna când visam la o vacanță în Cappadocia îmi imaginam cum e să vezi de sus stâncile alea ciudate, în care acum sute, chiar mii de ani au săpat oamenii ca să locuiască în ele. Știam că locul e binecunoscut pentru o activitate pe care nu poți să o practici oriunde – zborul cu balonul. Imaginile cu zecile de baloane uriașe, colorate în fel și chip care se ridică deasupra munților calcaroși la răsărit de soare m-au făcut să-mi doresc atât de mult să merg în Cappadocia.


Am încercat apoi să îmi imaginez cum o să fie zborul? Cum o să decolăm, cum o să fie acolo sus, în bătaia vântului? Cum o să gestionez eu frica de înălțime într-un aparat de zbor fără motor?

În Cappadocia ziua zborului începe cu noaptea-n cap, înainte chiar ca muezinii să înceapă să cheme musulmanii la prima rugăciune. E întuneric încă și avem întâlnire în fața hotelului cu un reprezentant al companiei care organizează zboruri cu balonul cu aer cald în zonă – Sultan Balloons. Când am ajuns pe câmpul de unde aveam să decolăm, nu am văzut decât vreo două baloane leșinate, abia se crăpa de ziuă iar răcoarea dimineții și roua ne cam dădeau bătăi de cap.

N-a durat mult însă și am văzut cum echipele tehnice au început să îngrașe baloanele care se făceau din ce în ce mai mari. Un balaur scuipa foc într-una iar într-un sfert de ceas am fost gata de plecare. În tot timpul ăsta ne-am încălzit cu o cafea sau cu un ceai și am mai ronțăit câte un pișcot cu care ne-au așteptat cei de la Sultan Balloons.

Pentru îmbarcare primești un ecuson cu numele pilotului – îți povestesc imediat despre el, apoi te prezinți frumos la balon și cu puțin ajutor sari în nacelă. Nacela e coșul balonului, care e compartimentat și în care intră vreo 20 de persoane.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/vacanta-ca-n-filme-cappadocia.html

DISTRIBUIȚI