DISTRIBUIȚI

Când lumea este atât de mare, nu ştii din ce colţ să începi să le-o arăţi copiilor. Vă propunem 5 oraşe din Europa pe care cu siguranţă cei mici le vor îndrăgi.

Din momentul în care copiii apar în viaţa ta, totul se schimbă; de la programul zilnic şi obiceiurile alimentare până la priorităţi şi vacanţa. Părinţii ştiu cât de greu este să alegi destinaţia perfectă atunci când vrei să îţi iei copiii în vacanţă, însă fericirea nemăsurată a acestora te face să treci peste orice obstacole, scrie usnews.com.  Europa este locul perfect pentru o vacanţă cu cei mici, având o cultură interesantă şi locuri încărcate de istorie.

Roma

Dacă planificaţi o vacanţă la Roma, puteţi să vă rezervaţi o zi în care să faceţi un tur al coastei Amalfi. Copiii vor fi încântaţi să vadă ruinele antice din Apropo, un oraş îngropat în cenuşă vulcanică în anul 1979. Construit impecabil, bine conservat, acesta păstrează unicitatea străzilor, frumuseţea clădirilor, mozaicuri şi fresce realizate în urmă cu 2.000 de ani. Unele agenţii de turism includ în costul biletelor inclusiv intrarea la anumite atracţii turistice sau chiar un ghid care să însoţească grupul.

Munchen

În cazul în care cei mici visează să vadă castele regale, Munchen este o bună opţiune. Germania oferă o mulţime de oportunităţi de cunoaştere a istoriei sale fascinante în împrejurimi pitoreşti. Castelul Neuschwanstein, creat de regele Ludwig II din Bavaria, va ţine copii ocupaţi cel puţin patru ore.

Bergen, Norvegia

În cazul în care copiii iubesc natura şi plimbările cu barca, o bună opţiune ar fi drumeţiile montane din Bergen, Norvegia. Vă veţi putea bucura împreună de peisaje uimitoare, iar prânzul îl puteţi servi în casele localnicilor, care se vor oferi să vă dezvăluie istoria locului, mai ceva ca un agent de turism.

Paris, Franţa

Organizând un tur de o zi la Paris vă veţi putea bucura de vizita Palatului Versailles, care cu siguranţă îi va fascina pe cei mici, având în vedere că este unul dintre cele mai mari şi opulente castele din întreaga lume. Copiii vor fi încântaţi de arhitectura barocă a clădirii, splendoarea din Sala Oglinzilor sau tavanele rumos pictate.

Florenţa, Italia

Copiii adoră pizza şi îngheţata, cum ar putea să nu le placă Florenţa? Dacă aveţi de gând să-i luaţi în vacană, interesaţi-vă de cursurile de gătit organizate aici. Ar putea fi o activitate distractivă. Timp de trei ore, un bucătar profesionist vă va învăţa să faceţi pizza şi îngheţată folosind metode culinare străvechi şi ingrediente locale.

Citeste mai mult: www.adevarul.ro

DISTRIBUIȚI