DISTRIBUIȚI

Serialul Game of Thrones a devenit un fenomen în ultimii ani, iar lumea așteaptă cu sufletul la gură să vadă cine se va așeza, la final, pe Iron Tron. Asta, desigur, dacă va supraviețui cineva după lupta cu Dead Walkers 🙂 Fanii fac adevărate pelerinaje la locurile unde a fost filmat Game of Thrones.

În cazul în care vrei să ajungi și tu în King’s Landing sau în Dorne, să mergi pe King’s Road sau să vezi Castle Black, noi îți prezentăm câteva dintre cele mai populare locuri unde a fost filmat Game of Thrones. Irlanda de Nord, Islanda, Croația, Spania, Malta și Maroc au găzduit cele mai multe scene din serialul-fenomen.

Studiourile principale sunt în Belfast, Irlanda de Nord, unde s-au filmat cele mai multe scene de interior – Tronul de Fier, Great Sept of Baelor etc. Tot Irlanda de Nord este principala locație și pentru scenele de exterior. De exemplu, Castle Black a fost construit special pentru serial într-o zonă abandonată la câteva minute distanța de Belfast.

Pentru locațiile mai exotice, filmările s-au mutat în țări ca Malta, Maroc sau Spania. De exemplu, în primul sezon  filmările din King’s Landing și Orașele Libere s-au realizat în Malta. În sezonul doi, s-au filmat multe scene în Islanda (scenele de la Zid) și Croația (King’s Landing, de exemplu). În sezonul 3, orașele Astapor și Yunkai au fost filmate în Maroc. Scenele din Dorne au fost trase în Spania, în special în jurul orașului Sevilia, dar și în Cordoba.

Dacă vrei să vezi câteva locuri spectaculoase unde a fost filmat Game of Thrones, iată câteva obiective turistice foarte populare printre fani:

Itzurun Beach, Zumaia, Spania (Dragonstone)

În ultimele sezoane, Spania a fost bine reprezentată în Game of Thrones. Dacă vrei să vezi locul unde și-a făcut “aterizarea” Daenerys in Westeros, la Dragonstone, atunci trebuie neapărat să mergi la plaja Itzurun. Peisajul este spectaculos!

Kirkjufell, Islanda (Arrowhead Mountain)

Muntele impresionant din Islanda se vede în fundal în momentul din sezonul șapte când Jon Snow și trupa sa de luptători îi înfruntă pe white walkersi chiar pe terenul lor, dincolo de Zid. Kirkjufell este locul perfect de unde poți admira aurora boreală.

Castillo de Almodóvar del Río, Spania (Highgarden)

În sezonul șapte, un castel spectaculos din Spania și-a făcut apariția în Game of Thrones: Castillo de Almodóvar del Río, aflat la doar 25 de km de Cordoba.

Vík, Islanda (Eastwatch-by-the-Sea)

Plaja cu nisip negru din Vik, Islanda, a fost folosită ca locație pentru scenele filmate la Eastwatch-by-the-Sea.

Bardenas Reales, Spania (Marea Dothraki)

Bardenas Reales este un semi-deșert natural, aflat în Spania, unde s-au filmat scenele plasate în Marea Dotraki. Formele craterelor crează un spectacol impresionant.

Ballintoy Harbor, Irlanda de Nord (Iron Islands)

Scena în care Theon Greyjoy se reîntâlnește cu sora sa, Yara, în portul Insulelor de Fier a fost filmată în Ballintoy, Irlanda de Nord.


Citeste mai mult: https://life.ro/unde-a-fost-filmat-game-of-thrones-locuri-fascinante-pe-care-le-poti-vizita/