DISTRIBUIȚI

Vulturul este simbolul Statelor Unite, însă majoritatea americanilor nu au norocul să vadă pe viu o asemenea pasăre maiestoasă în timpul vieții. La polul opus se află locuitorii unui mic orășel din Alaska, Unalaska; aici vulturii sunt la fel de obișnuiți ca și porumbeii care se află în marele parcuri de pe lângă așezările urbane. În Unalaska locuiesc în jur de 4700 de oameni care trebuie să-și împartă spațiul cu peste 600 de vulturi, nu otdeauna prietenoși.

De obicei vulturul, animal foarte teritorial, își face cuibul în vârful copacilor, însă problema este că în Unalaska nu prea sunt așa de mulți copaci sau piscuri înalte, așa că păsările își construiesc cuiburile pe stânci aflate la marginea orașului sau în construcțiile abandonate din oraș. Este ușor să dați peste un asemenea cuib de vultur, motiv pentru care autoritățile locale împânzesc în fiecare vară orașul cu semne de avertizare în timpul sezonului de împerechere, care începe la începutul lunii iunie și tine până la sfârșitul verii.

În Unalaska șase din zece locuitori au avut de-a lungul timpului nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor incidente cauzate de întâlnirea cu acești prădători.

Citeste mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/unalaska-orasul-din-alaska-unde-vulturii-sunt-la-fel-de-obisnuiti-ca-si-porumbeii/

DISTRIBUIȚI