DISTRIBUIȚI
Fortul Chittorgarh este una dintre cele mai mari constructii fortificate din India si cea mai intinsa din statul Rajasthan. Aici, cu foarte multa vreme in urma a fost capitala regatului Mewar, unul dintre multele mici state ce s-au unit pentru a forma India de azi. Dar fortul, abandonat la jumatatea anilor 1500 a ramas inca in picioare pentru a aminti de acele vremuri in care teritoriul indian era dominat de state puternice.

Fortul Chittorgarh este o adevarata personificare a cavalerismului si mandriei vechilor conducatori indieni. Aceasta fortificatie are o lunga poveste in spate ce impleteste romantismul, curajul, determinarea si sacrificiul. Iar in interiorul ei, bogatia de cladiri cu o arhitectura fascinanta spune povestea unei natiuni cu o vasta cultura si a unei civilizatii mult mai avansata decat s-ar fi crezut vreodata.

Aici se crede ca si-ar fi avut capitala Gahlot si Sosodia, doi dintre cei mai cunoscuti regi ce au condus regatul Mewar si unii dintre cei mai reputati lideri ce au domnit aici intre secolele VIII si XVI al erei noastre. Accesul in acest fort se facea prin intermediul uneia dintre cele sapte porti existente. Caci structura fortificatiei se intinde pe mai bine de 200 de hectare si prin urmarea fost nevoie de mai multe puncte de acces. Insa aceste porti mai jucau un rol: ele erau in acelasi timp puncte de aparare intarite ce puteau rezista chiar si celor mai puternice atacuri.

 

Fortul Chittorgarh, o atractie turistica

 

In interiorul fortului Chittorgarh se gasesc mai multe temple cu nume greu de pronuntat: SammidheshwaraJainKalika MataNeelkanth MahadevMeerabai  si Kumbha Shyam. De asemenea aici mai pot fi vizitate vechile rezervoare de apa Bhimtal si Gaumukh iar deasupra tuturor acestor constructii se ridica turnurile construite in onoarea victoriilor obtinute de rajii ce au condus acest fort. Cele mai cunoscute sunt Vijay Stambh si Kirti Stambh insa mai exista si altele ceva mai mici.

Cele doua turnuri sunt de mare interes turistic pentru ca ele pot fi admirate atat din exterior cat si din interior. Acest lucru este posibil pentru ca amandoua au in centrul lor o scara ingusta care urca pana la ultimul nivel. Dar daca Kirti Stambh are sapte etaje si o inalaime totala de 22 de metri, Vijai Stambh este cu mult mai mare.

Cel de-al doilea turn, al carui nume s-ar traduce prin ”Turnul Victoriei” este probabil cea mai inalta constructie din tot fortul Chittorgarh. Are nu mai putin de 9 etaje iar de la balcoanele sale se poate admira intreaga fortificatie. Caci de la cei aproximativ 40 de metri inaltime ai sai, putine lucruri raman ascunse ochilor ce ajung aici.

Seara, Vijay Stambh este unul dintre obiectivele din fortul Chittorgarh care sunt iluminate si astfel imaginea sa devine cu atat mai fermecatoare. Iar daca ar fi sa ne luam dupa cifrele vehiculate de oficialii care se ocupa de fort, acesta pare sa devina mai atractiv de la an la an cu tot mai multi turisti care in viziteaza, dorind sa descopere maretia si eroismul conducatorilor din Mewar, potrivit descoperalocuri.ro

Galerie foto:

Sursa: http://turism.bzi.ro/un-taram-de-basm-fortul-chittorgarh-din-india-galerie-foto-18707#

DISTRIBUIȚI