DISTRIBUIȚI

Vacanțele în care stau o săptămână cu burta la soare și mănânc de 5 ori la restaurantul hotelului nu sunt pentru mine. Chiar și atunci când stau 7 zile într-un hotel all inclusive, aleg destinații ofertante, care să-mi permită să plec dimineața și să mă întorc seara la hotel. Cred că unul dintre motivele pentru care Lisabona a fost aleasă a doua oară cea mai bună destinație pentru city break în 2013 – la World Travel Awards – e că e punctul de plecare într-o mulțime de one day trips. O astfel de excursie de o zi (deși, zău că e păcat să nu rămâi peste noapte aici) e în Obidos, cel mai romantic sat medieval din Portugalia, după cum titrează Oficiul de Turism al Portugaliei.

Cum ajungi în Obidos

Cu autocarul (compania Rodotejo), din autogara Campo Grande (vizavi de stadionul José Alvalade XXI, unde joacă Sporting Lisabona), stația de metrou cu același nume. Imediat ce ieși de la metrou, urmează indicatorul Rapida Verde (terminalul pentru Obidos e undeva în dreapta, după ce treci pe sub pod). Prețul unui bilet este 7,70 euro, se poate cumpăra de la șofer și ai și wifi gratis pe tot parcursul călătoriei (cam o oră și-un sfert). În Obidos, stația de autobuz e la doi pași de Porta da Vila, lângă parcare.

Dacă te hotărăști să închiriezi o mașină și să faci turul țării, trebuie să știi că sunt vreo 80 de kilometri între Lisabona și Obidos și se ajunge ușor, pe A8, ieșirea spre Peniche.

Deși Obidos are și gară, nu recomand trenul pentru că nu există rută directă din Lisabona, prețul biletului e doar cu puțin mai mic decât la autocar dar călătoria durează mai mult și gara e departe de centru, la vreo 15 minute de mers pe jos (ține cont că gara e într-o vale iar Obidos cocoțat pe deal).


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/viata-la-tara-in-portugalia.html

DISTRIBUIȚI