DISTRIBUIȚI

Situat la sud-est de aeroportul Haneda din Tokyo, în mijlocul oceanului, structura Kaze no to sau în traducere „Turnul vântului” ar fi, conform informațiilor oficiale, doar un puț de ventilație pentru Tokyo Bay Aqua-line, un tunel submarin care se află la aproximativ 40 de metri mai jos.

Turnul este alcătuit dintr-o bază circulară de culoare albă, extrem de strălucitoare și două structuri în formă ovală care arată ca două vele, de la distanță. Acesta ar găzdui sistemul de admisie și evacuare a tunelului mai sus amintit și marchează, de asemenea, punctul intermediar al tunelului submarin.

Tokyo Bay Aqualine este unul dintre cele mai lungi tuneluri subacvatice din lume. Are o lungime de 9,6 kilometri, construcția sa a durat 31 de ani și a costat 11,2 miliarde de dolari.

Tunelul a fost deschis în data de 18 decembrie 1997 și a redus distanța pe care șoferii erau nevoiți să o parcurgă între Chiba și Kanagawa, două importante regiuni industriale, de la 90 la 15 minute. Înainte de deschiderea sa, oamenii erau nevoiți să conducă aproximativ 100 km de-a lungul țărmului golfului Tokyo și să treacă prin centrul orașului pentru a ajunge la destinație.


Citește mai mult: http://www.cunoastelumea.ro/turnul-vantului-inedita-constructie-din-golful-tokyo-la-ce-foloseste-de-fapt-cladirea/

DISTRIBUIȚI