DISTRIBUIȚI

Atena este unul dintre primele orașe în care am pășit când am ieșit din țară în primii ani. A trecut ceva timp de atunci, iar în Atena am ajuns de nenumărate ori, fie în tranzit spre insule, fie mici vizite, cu masina personală, cu autocarul din Bucuresti sau cu avionul.

Spre norocul nostru, Ryanair a intrat pe piață cu această rută spre Atena la prețuri excelente, iar dacă ești pe fază când sunt oferte, poți ajunge în capitala Greciei și cu 20-30 euro din Bucuresti. Ultima noastră vizită a fost chiar luna aceasta, în iunie.

Transportul

Biletele de avion sunt ieftine, însă mâncarea e și mai ieftină. Doar transportul de la aeroport spre centrul orașului este cam piperat. Vei avea un mic șoc să vezi că transferul de la aeroport în oraș cu metroul este 10 euro doar dus. Dacă achiziționezi biletul pentru două persoane sau dus-intors va costa 18 euro, însă există și varianta cu autobuzul care te costă 6 euro călătoria. Biletele pentru autobuz și metrou costă 1.40 euro călătoria, valabile 90 minute. O variantă mai convenabilă pentru cei care nu merg foarte mult pe jos poate fi abonamentul de o zi de 4.5 euro, cel de 5 zile la 9 euro sau abonamentul turistic de 3 zile la 22 euro.

O chestie interesantă pe care am vazut-o doar aici este că biletele se validează separat, însă porțile la metrou sunt mereu deschise, deci poți trece foarte usor și fără bilet, însa riști să vină un controlor la una dintre stații și amenda este destul de mare.

Poți opta și pentu un autobuz turistic, tarifele pornesc de la 13 euro. Noi nu l-am încercat, deoarece cam toate obiectivele sunt în centru și le vezi usor „la picior” în 2-3 zile.

Mâncarea

Tarifele sunt pentru toate buzunarele, iar mâncarea este excelentă. Un souvlaki pornește de la 2.20 euro, porție îndestulătoare, însă o masă în Monastiraki (buricul targului) te poate duce și la 20-30 euro de persoană, un Frappe costă între 1.10 -2.5 euro, o bucată generoasă de placinta cu brânza (Tiropita) sau spanac (Spanakopita) pornește de la 1-1.5 euro, o apă la 0.5  la „periptero” (butic) costă 50 cenți.

Citeste mai mult: https://aventurescu.ro/tot-ce-trebuie-sa-stii-despre-atena/

DISTRIBUIȚI