DISTRIBUIȚI

Mai 2017 – Montevideo, Uruguay

Cu o climă plăcută, hoteluri ieftine și cu Buenos Aires aproape, capitala eclectică a Uruguay-ului este un amestec de clădiri Art Deco și neoclasice cu zgârie-nori vechi și suburbii fermecătoare de lângă plajă, având o personalitate teatrală și plină de istorie.

Parcuri în care simți briza oceanului, baruri de tango pline de viață și restaurante „parrillas” (specializate în fripturi care îți lasă gura apă) din Mercado del Puerto, trebuie să le încerci pe toate, însă când vei ajunge în luna Martie, vei fi bucuros pentru că vei prinde festivitățile Carnavalului din Uruguay, care durează 40 de zile, cea mai lungă petrecere din lume.

Tobe „camdombe” aduc un omagiu originilor africane, coruri „murga” își cântă repertoriul exersat tot anul și „parodistas” năstrușnici joacă în parodii pline de umor. O călătorie în peisajul rural din jurul orașului pentru o degustare de vin mai temperează din atmosfera cu festivități gălăgioase.

Mai 2017 – Ashgabad, Turkmenistan

Ciudat, bizar, absurd… cuvintele cel mai des folosite pentru a descrie această capitală unică, Turkmenistan, care îți va oferi o experientă memorabilă. Un oraș înconjurat de un deșert uscat, prăfuit, care se laudă cu recordul pentru cea mai mare concentrație de clădiri de marmură albă. Să faci rost de viză poate fi dificil, dar să explorezi una dintre cel mai puțin vizitate țări din lume are avantajele sale, nu vei fi deranjat de mulțimi de turiști și vei cheltui puțin.

Plimbă-te pe străzile liniștite și imaculate din centru pentru o priveliște nesfârșită cu domuri aurii, parcuri îngrijite și o opulență kitch pe care nu o poți uita ușor.

Pentru a experimenta adevărata Asie centrală, mergi la marele bazar în aer liber Tolkuchka și colindă după un chilipir printre cămile și covoare, observând stilul îndrăznet și autentic al vieții rurale turkmene.

Mai 2017 – Ierusalim, Israel

Clopotele bisericilor se armonizează cu chemările muezinilor la rugăciune, în aer tămâia se amestecă cu mirosul mirodeniilor, iar soarele aruncă reflexii aurii pe Cupola Stâncii pe măsură ce apune între plantațiile de pe Muntele Măslinilor.

Hoinărește prin cele patru cartiere din vechiul oraș, oprește-te pentru un ștrudel la Austrian Hospice și urcă-te pe metereze ca să mergi de-a lungul zidurilor medievale.

Să aprofundezi farmecul spiritual și gastronomic al anticului oraș Ierusalim poate costa mulți bani, însă cu o mâncare stradală delicioasă, hosteluri prietenoase pentru cei care călătoresc cu rucsacul în spate (încearcă-l pe Abraham) și arta fină a tocmelii, orașul devine accesibil vizitatorilor cu buget redus.

 

Iunie 2017 – York, Marea Britanie

Ruine medievale, moșii din vremea Tudorilor și legende vikinge. Lemne ard în vatră în localuri întunecoase, magazine cu dulciuri tradiționale și grădini englezești cu flori frumoase, toate te așteaptă. Vremea imprevizibilă reușește să facă atmosfera și mai romantică.

Urcă-te pe scările abrupte ale catedralei gotice York (merită pentru priveliștea oferită!), plimbă-te cu barca de-a lungul râului calm Ouse sau fă o vizită la Muzeul Căilor Ferate și admiră grozavul tren Flying Scotsman.

Casele înclinate, care-și mențin perfect echilibrul, de pe strada pietruită incredibil de îngustă The Shambles sunt o minune arhitecturală.

Închiriază o mașină ca să explorezi mai ușor orașul și satele pitorești din împrejurimi sau mergi cu mașina și mai în nord și fă o drumeție prin Parcul Național North York Moors pentru o idilă vizuală rurală. O adevărată poezie.

Iulie 2017 – Nashville, Tennessee, SUA

Fie că sunt acorduri clasice de muzică country, melodii bluegrass sau pur și simplu rock n’ roll și blues, muzicieni din toată lumea vin în primitorul Nashville pentru a oferi cele mai bune reprezentații live sub lumina neoanelor strălucitoare din Lower Broadway, în micile localuri cu atmosferă încinsă, pe scena istorică din Ryman Auditorium… Vei auzi sunetele acestei frumuseți din sud, purtate prin aer, înainte să o vezi. Bine ai venit în Orașul Muzicii.

Music Row, Muzeul Country Music Hall of Fame, RCA Studio B și puiul fript sunt atracțiile principale. În afara locurilor pe care le frecventează turiștii, sunt magazinele de discuri pe care le poți vizita, chilipirurile de la magazinele de caritate, galerii neobișnuite pe care le poți explora în cartierul original Hillsboro Village și în cartierul industrial și artistic The Gulch.

August 2017 – Podgorica, Muntenegru

Plină de chiparoși, măslini și frumusețe mediteraneană, Podgorica nu va mai rămâne mult timp o comoară nedescoperită din sud-estul Europei.

Poarta către câmpii superbe, munți imenși și lacuri turcoaz, capitala Muntenegrului merită să fie vizitată. În centrul vechi al cartierului Stara Varos, reminescențele otomane arată istoria veche a țării, în timp ce în alte locuri, blocurile de tip comunist evocă un trecut recent, cu probleme.

Mergi la piață pentru cultura gastronomică și asigură-te că te înfrupți din decadentul burek prăjit, plin cu brânză și din fripturile crocante. Poate că nu este surprinzător, prețurile din acest orașel sunt foarte mici, iar ce îi lipsește în materie de diversitate, compenseză prin caracterul său balcanic pronunțat.

Septembrie 2017 – Thessaloniki, Grecia

Vesel, indulgent și plin de farmecul antichității, orașul-port Thessaloniki este o alegere pe care ți-o poți permite, unde să te bucuri de plăcerile simple ale vieții.

Petrece-ți zilele explorând rămășițele romantice ale timpurilor trecute și ospătează-te cu porțiile de mâncare generoase din capitala culinară a țării și soarbe din cocktailuri pe malul apei. Privește localnicii cum joacă domino în tavernele grecești tradiționale„ouzeri”, cu influențe turcești, cumpără flori vesel colorate din piața Louloudadika și fă o croazieră prin port cu feribotul.

Îndreaptă-te către apropiatul Halkidiki pentru plaje cu nisip fin, auriu, și mare turcoaz sau așteaptă apusul și alătură-te petrecăreților care călătoresc cu un rucsacul în spate pentru o noapte sălbatică de dans.

Octombrie 2017 – Addis Abeba, Etiopia

Da, este aglomerată, haotică și plină de contraste amețitoare, dar după ce te obișnuiești cu zgomotul traficului, vei începe să îndrăgești această capitală etiopiană înverzită, de la mare altitudine.

Vizitează Muzeul Etnografic pentru o lecție de istorie despre principalele triburi ale țării, bucură-te de frumoasele obiecte lucrate manual din extraordinara Mercato (ai grijă la hoții de buzunare) sau întreabă un localnic unde găsești cea mai bună muzică ethiojazz live.

În stil italian sau prăjită manual și apoi fiartă în vase tradiționale de lut, aici poți savura cea mai bună cafea. Se potrivește perfect după o serie de tocănițe fierbinți bine condimentate, servite cu lipii proaspete „injera”, la umbra arborilor „jacaranda” care sunt plini de flori violet, frumoase și plăcut parfumate. Mai mult de atât, în Addis Abeba este întotdeauna însorit.

Citeste mai mult: http://www.momondo.ro/inspiratie/vacante-reduse/#G3cets4pYZltdlra.99

DISTRIBUIȚI