DISTRIBUIȚI

Dacă dorești să afli unde găsești locuri unice pentru înot, aruncă un ochi pe top 11 cele mai frumoase piscine naturale din lume. Ia cu tine costumul de baie, dorința de aventură, și vino să vezi aceste 11 piscine naturale.

Cenote Ik Kil, Mexic

Situat în sud-estul Mexicului, în Peninsula Yucatan, Cenote Ik Kil este un bazin natural, care a fost folosit de mayași pentru sacrificii dedicate unui zeu al ploii. Dar nu-ți face griji, nu mai au loc sacrificii – aici este doar fericire pură!

Groapa mare de 35 de metri, formată dintr-o peșteră care s-a năruit, este o atracție populară pentru cei care călătoresc spre vechiul oraș mayaș Chichen Itza. Ajungi la apă coborând pe o scară sculptată în calcar.

Piscina poate să fie cam plină de lume, așa că asigură-te că ajungi aici devreme ca să înoți liniștit. După baie, la masa de prânz, poți să te bucuri în restaurantul din apropiere de un bufet cu produse tradiționale mexicane.

Laguna Albastră, Grindavik, Islanda

Una dintre cele mai frumoase atracții turistice din lume, Laguna Albastră și apele ei fierbinți îți vor oferi o baie plăcută și un peisaj uimitor.

Situată în Grindavik, la doar 50 de minute de mers cu mașina din Reykjavik, laguna a fost creată la sfârșitul anilor 1970 și are 5,6 milioane litri de apă geotermală, care provine din adâncul pământului. Cu o temperatură de 38° de grade, îți garantează o baie relaxantă și foarte caldă, în oricare zi din an.

Se crede că apele sale au “calități terapeutice” și că sunt pline de minerale precum sulf și siliciu. Aici găsești tot felul de oferte care te vor face să te simți ca într-o stațiune de lux: pune-ți niște nămol plin de siliciu pe față pentru o piele mai fină, fă o vizită la o cascada care vindecă durerile de spate sau primește un masaj în apă. Relaxarea este activitatea principală la Laguna Albastră!

Piscina Hamilton, Dripping Springs, Texas, SUA

Dacă crezi că Texasul este doar plin de pălării și cizme de cowboy, te înșeli amarnic. De asemenea, el este casă pentru una dintre cele mai frumoase piscine naturale din SUA, Piscina Hamilton.

Situată la aproximativ 37 de km de Austin, în Texas, această impresionantă piscină naturală, de culoarea jadului verde, are o cascadă de 15 metri și este înconjurată de lespezi de calcar.

Ai nevoie de înregistrare pe site-ul oficial pentru a merge acolo, deoarece picina este o destinație foarte populară în timpul verii fierbinți texane și poți aștepta la coadă chiar și o oră. Ca să ajungi la piscină vei merge pe un traseu abrupt de 800 de metri. Dar, odată ce ai ajuns la ea, te vei putea bucura de unul dintre cele mai splendite locuri de scăldat din Texas. Dacă nu iei cu tine un coșuleț cu mâncare pentru un picnic grozav, poți oricând să mănânci la restaurantul din apropiere It’s All Good BBQ.

Great Blue Hole, Ocho Rios, Jamaica

Poate fi greu să lași în urmă plajele din Jamaica ca să mergi cu mașina în interiorul insulei, dar după ce plonjezi în această piscină naturală nu vei mai dori să pleci. Drumul până acolo este destul de dificil, așa că asigură-te că ai o mașină rezistentă. Poți să combini înotul în piscina de aici cu o vizită la Cascadele Dunn River.

Pentru cei aventuroși: poți sări de pe frânghia lui Tarzan în piscina naturală de 9 metri. Pentru cei mai cumpătați: este în regulă să intri în apă încetișor.

Citeste continuarea: http://www.momondo.ro/inspiratie/piscine-naturale-din-lume/

DISTRIBUIȚI