DISTRIBUIȚI

Moscova nu este o destinație low cost, dar asta nu înseamnă că nu poți găsi aici oferte grozave sau localuri care merită vizitate, cu mâncare delicioasă.

Noi vrem să te bucuri de ce-i mai bun! Fie că preferi gastronomia fusion, cea locală sau preparate vegetariene, există de toate pentru toți la cele mai bune restaurante ieftine din Moscova.

Fresh

Rusia nu este în mod desebit o țară prietenoasă cu vegetarienii. Oamenilor le place să mănânce carne în Rusia și nu ascund asta. Există foarte puține locuri în Moscova dedicate vegetarienilor, iar dacă ești un vegetarian, este aproape imposibil să te bucuri de o cină pe gustul tău în Moscova…

Asta dacă nu cumva iei cina în această cafenea canadiană. În Fresh vei găsi preparate delicioase precum salată de bambus, humus de in, hamburgeri cu tofu și smoothie cu pătrunjel. Toate preparatele sunt potrivite pentru vegetarieni, iar dacă vrei să te răsfeți și mai mult, poți adăuga brânză sau smântână.

Vegetarienii sunt foarte inventivi când este vorba de mâncare și până și cei care preferă o friptură bună se vor simți bine aici. Totuși, proprietarii poate că au fost un pic prea inventivi când au numit aceste feluri de mâncare: unde altundeva mai poți găsi un preparat care se numește “Delfinul Roz”?

Unde: Bolshaya Dmitrovka, 11 (Большая Дмитровка, 11)
Telefon: +7 965 278 90 89
Stația cea mai apropiată: Teatralnaya (Театральная)

Khachapuri (Хачапури)

“Khachapuri” este cuvântul care descrie una dintre cele mai populare plăcinte georgiene fierbinți. Să mănânci o khachapuri este ca și cum ai mânca o masă completă, este gustoasă și consistentă. Sunt șapte tipuri de khachapuri în meniu, având diferite toppinguri și umpluturi cu brânză, iar ouăle și cartofii sunt ingredientele principale. Chiar dacă îți este poftă, comandă doar o porție.

Moscova are multe restaurante georgiene, dar Khachapuri a fost primul local care a servit mâncare georgiană în stil european, simplă și ușoară, care a avut imediat succes. Ca mascotă, au o oaie adevărată numită Tolik, pe care o poți mângâia în timp ce aștepți ospățul.

Unde: Bolshoy Gnezdnikovsky pereulok, 10 (Большой Гнездниковский переулок, 10)
Telefon: +7 985 764 31 18
Stația cea mai apropiată: Pushkinskaya (Пушкинская)

U Burcho (У Бурчо)

Motivul principal pentru care trebuie să mergi în U Burcho sunt khinkali, care sunt serviți în porții de câte opt. Un khinkali este un colțunaș georgian imens, de obicei, umplut cu un amestec de carne tocată cu mirodenii.

Khinkali este vedetă în bucătăria georgiană, dar în mod ciudat restaurantul U Burcho este armenesc. Se pare că mâncarea nu cunoaște granițe. O altă delicatesă din meniu este khash, o supă făcută din picioare de vită care au fiert peste noapte. Atât georgienii cât și armenii spun despre khash că este mâncarea lor națională și cel mai bun remediu după o beție.

Unde: Sadovnicheskaya naberezhnaya, 77, bld. 1 (Садовническая набережная, 77, стр. 1)
Telefon: +7 495 979 06 42
Stația cea mai apropiată: Paveletskaya (Павелецкая)

Lucky Noodles

În Lucky Noodles parcă ești în Hong Kong. Inițial, pare un restaurant un pic cam simplu și sărăcăcios pentru luxoasa stradă Petrovka, dar acordă-i o șansă.

Treci de semnul șters de la intrare, înfățișând o pisică care clipește, și vei găsi o cameră mică cu un blat lung, lipit de perete, câteva scaune de bar, un frigider plin de bere Tsingtao și postere malaeziene cu Star Wars.

Meniul este la fel de simplu ca interiorul: tăieței cu carne de vită, pui sau creveți gustoși la prețuri foarte mici. Restauratul este decorat simplu, așa că așteaptă-te să mănănci pe un scaun înalt, cu fața spre perete sau poți să-ți iei tăiețeii la pachet, o idee foarte bună, pentru că nu există un mod elegant de a mânca tăieței. Crede-ne, am încercat.

Unde: Petrovka, 20/1 (Петровка, 20/1)
Telefon: +7 965 140 44 00
Stația cea mai apropiată: Chekhovskaya (Chekhovskaya)

Meat Point

Acest restaurant mic are o istorie destul de tragică, care a început atunci când un tânăr pasionat a deschis o cafenea fast food, Meat Point, în care servea kofta (chiftele turcești) de calitate și balik ekmek (sandvișuri cu pește). Era un perfecționist, insistând să facă kofta cu cea mai bună carne de miel, menținând prețurile rezonabile. Toate revistele renumite din Rusia au scris despre Meat Point și a devenit un loc popular unde să socializezi și să mănânci, frecventat de oamenii cool din Moscova.

Însă, într-o zi, proprietarul a fost găsit înjunghiat, la câțiva pași de cafeneaua sa, iar misterul nu a fost rezolvat niciodată. Mama sa a preluat afacerea, vrând ca restaurantul să rămână deschis, în memoria fiului său. Kofta sunt în continuare foarte bune. Cei care nu știu povestea pur și simplu se bucură de mâncare și regretă că nu sunt mai multe locuri ca acesta în oraș.

Unde: Brusov pereulok, 2/14, bld. 10 (Брюсов переулок, 2/14, стр. 10)
Telefon: +7 495 940 66 96
Stația cea mai apropiată: Okhotny Ryad (Оxотный ряд)

Chito-Ra (Чито-Ра)

Ia o înghițitură și soarbe miezul suculent: așa se mănâncă un khinkali. Alături de restaurantul U Burcho, Chito-Ro este cel mai bun local unde să încerci colțunași khinkali în Moscova. Mâncarea este ieftină, ospătărițele sunt indiferente, dar grijulii în același timp, mesele sunt mari și porțiile uriașe. Acesta este probabil motivul pentru care localul este întotdeauna plin de clienți georgieni gălăgioși, jurnaliști și artiști din Moscova.

Totuși, ai grijă: 8 khinkali sunt de-ajuns pentru a sătura un luptător sumo, dar 8 pot să-l ucidă.

Unde: Kazakova 10, bld. 2 (Казакова, 10, стр. 2)
Telefon: +7 499 265 78 76
Stația cea mai apropiată: Kurskaya (Курская)

Jerusalem (Иерусалим)

Nu este nevoie să fii evreu ca să mănânci la restaurantul de pe acoperișul sinagogii. Totuși, trebuie să inventezi o povestioară. Spune-le paznicilor că mergi în Ierusalim (restaurantul) și ei îți vor permite să treci prin detectoarele de metale și razele x, ca să iei apoi liftul până la ultimul etaj.

Vara este perioada optimă în care să vizitezi, restaurantul având o terasă uimitoare cu priveliște spre Lacurile Patriarhului. De pe terasă, ai sentimentul ciudat că ești într-un oraș de pe malul mării, precum Odessa. Nu arată deloc ca Moscova. Patronii restaurantului sunt evrei din Azerbaijan, așa ca ei gătesc multă mâncare cușer delicioasă.

Unde: Bolshaya Bronnaya, 6, bld. 3 (Большая Бронная, 6, стр.3)
Telefon: +7 495 690 62 66
Stația cea mai apropiată: Pushkinskaya (Пушкинская)

The Burger Brothers

Simți o nevoie subită de a petrece vremea cu oameni foarte stilați și moderni? Dacă da, trebuie să mergi în acest local. Burger Brothers a fost deschis de niște prieteni, trei fete și trei băieți, sub scara unei clădiri de birouri, asta însemnând aproximativ 30 de metri pătrați de bucurie pentru clienții lor. Meniul este și el mic: hamburgeri cu carne de miel, vită și unul cu carne de curcan.

Toate sunt servite cu o garnitură de cartofi prăjiți delicioși cu maioneză făcută în casă. Micul dejun, ouă jumări cu spanac și bacon, este servit până la ora 16:00 , pentru a ține pasul cu clienții lor tineri, care își revin după noaptea trecută.

Unde: 1st Tverskoy-Yamskoy pereulok, 11 (1-й Тверской-Ямской переулок, 11)
Telefon: +7 926 390 13 20
Stația cea mai apropiată: Mayakovskaya (Маяковская)

Saigon (Сайгон)

Deși Saigon arată ca o cantină studențească sovietică, momentul în care încerci tăiețeii lor vei uita de decor.

Localul poate servi o sută de oameni, dar chiar și așa, s-ar putea să aștepți ca să prinzi o masă seara, pentru că acest restaurant este foarte popular. Pentru doar câțiva euro, la masa de prânz primești o salată cu varză, o supă pho bo (vietnameză, cu tăiețeit și vită), pui prăjit, cartofi și ceai verde. Este cea mai bună ofertă din tot orașul.

Ospătarii nu prea știu rusește și sunt destule greșeli gramaticale în meniu, dar mâncarea este foarte bună și autentică. Este ușor să-ți imaginezi că ești în centrul orașului Ho Chi Minh, în special după al doilea păhărel de votcă vietnameză.

Unde: Bolshaya Gruzinskaya, 39 (Большая Грузинская, 39)
Telefon: +7 967 021 35 79
Stația cea mai apropiată: Belorusskaya (Белорусская)

Lyudi Kak Lyudi (Люди Как Люди)

Această cafenea mică oferă un decor simplu, cu un perete de cărămidă, ferestre mari, un bar și șase mese. Dacă nu știi despre acest loc, cel mai probabil vei trece pe lângă el, la fel ca mii de oameni care trec pe lângă el zilnic.

Totuși ar fi păcat să îl ratezi. Aici, poți lua cel mai bun prânz din oraș. Meniul include o supă, salată, plăcintă făcută în casă și un sandviș care este foarte ieftin. Cafeaua este excelentă, au smoothie delicioase cu fructe (unele dintre ele sunt cu vin), milkshake-uri și plăcinte cu brânză gustoase.

În general, este foarte aglomerat seara, așa că pregătește-te să te strecori printre localnici tineri și bătrâni. Însă, cum altcumva să fie, decât aglomerat, în cel mai bun restaurant din Moscova?

Unde: Solyanskiy Tupik, 1/4 (Солянский тупик, 1/4)
Telefon: +7 495 621 12 01
Stația cea mai apropiată: Kitai-gorod (Китай-город)

 

Read more at http://www.momondo.ro/inspiratie/buget-redus-cele-mai-bune-restaurante-din-moscova/#7QevHtSix4rrti22.99

DISTRIBUIȚI