DISTRIBUIȚI

Marea Moarta (Israel si Iordania)

De ce este unic: situat la 420 de metri sub nivlul marii tarmurile sale reprezinta cel mai jos punct de pe Pamant.
Marea Moarta este un lac sarat situat intre Israel la vest, si Iordania la est. Lacul se afla la 420 de metri sub nivelul marii, iar tarmurile sale reprezinta cel mai jos punct de pe suprafata pamantului pe uscat. Marea Moarta are 330 de metri adancime, cel mai adanc lac hipersalin din lume. Este si al doilea cel mai sarat lac din lume, dupa Lacul Assal din Djibouti, cu 30% salinitate. Este de 8,6 ori mai sarat decat oceanul. Acest grad de salinitate face ca in acest mediu sa nu poata trai animale si sa nu poata naviga barci. Marea Moarta are 67 de kilometri lungime si 18 kilometri latime in cel mai lat punct al sau. Se afla in valea riftului Iordan, si principalul sau afluent este raul Iordan.

Marea Moarta a atras vizitatori din jurul bazinului mediteranean timp de sute de ani. Biblic, a fost locul de refugiu al regelui David. A fost una dintre primele statiuni pentru sanatate din lume (pentru Irod cel Mare), si furnizorul unei varietati de produse, de la balsamuri pentru mumificarile egiptenilor pana la carbonat de potasiu pentru fertilizatori.

Laguna Colorada (Bolivia)

De ce este unic: culoarea alba a boraxului contrasteaza cu rosiaticul apelor creand o imagine foarte interesanta.

Laguna Colorada (Laguna Rosie) este un lac sarat mic in sud-vestul platoului inalt al Boliviei, aproape de granita cu Chile. Lacul contine insule din borax, a carui culoare alba contrasteaza frumos cu culoarea rosiatica a apelor sale, datorata sedimentelor rosii si a pigmentelor anumitor alge.

Lacul Baikal (Rusia)

De ce este unic: la 1.637 de metri adancime, Lacul Baikal este cel mai adanc lac din lume.

Lacul Baikal se afla in sudul Siberiei, in Rusia, si este numit si ‘Ochiul albastru al Siberiei’. Contine mai multa apa decat toate Marile Lacuri din America de Nord la un loc. La 1.637 de metri adancime, Lacul Baikal este cel mai adanc lac din lume si cel mai mare lac de apa dulce din lume ca volum, detinand 20% din toata apa dulce de pe glob. Cu toate acestea, contine mai putin de o treime din apa din Marea Caspica, cel mai mare lac din lume ca suprafata. Lacul Baikal s-a format intr-o veche vale de rift, de aceea este lung si in forma de C, cu o suprafata de 31.500 km², mai putin decat Lacul Superior sau Lacul Victoria. Baikal gazduieste peste 1.700 de specii de plante si animale, dintre care doua treimi nu se mai gasesc nicaieri in lume si a fost declarat Monument de Patrimoniu Cultural UNESCO in 1996. Avand peste 25 de milioane de ani, este cel mai vechi lac din lume.

Wuhua Hai (China)

De ce este unic: prin apele sale multicolore se pot vedea trunchiuri de copaci de pe fundul lacului.

WuhuaHai, sau Lacul Celor Cinci Flori, este marca Parcului National Jiuzhaigon din China. Lacul este un lac mic multicolor, al carui fund este plin cu trunchiuri de copaci cazuti. Apa este atat de curata inca puteti vedea clar trunchiurile. Apa are mai multe nuante de turcoaz, de la galbui pana la verzui si albastru. Se afla la o altitudine de 2472 metri, sub Lacul Panda si deasupra cascadei Bancul de Perle.


Read more: http://www.travelwiz.ro/articole-turism/top-10-lacuri-unice-in-lume