DISTRIBUIȚI

Amâni de prea mult timp următorul concediu? Același pe care îl aștepți cam de când s-a terminat vara anului trecut? Când a fost ultima oară când ai călătorit cu familia? Să fie în anii demult apuși când fiecare membru a pus mână de la mână și s-a investit într-o mașină SUV în care să încapă toți cu mic cu mare? Dacă așa stau lucrurile, perioada imediat următoare este despre tine și familia ta. Verifică lista noastră de recomandări, convoacă-i pe ai tăi la o sesiune de dezbateri și începe pregătirile de rigoare pentru un concediu care să mai umple un album de amintiri de familie.

1. Vacanță în Milano, Italia

Vă dorim, ție și familiei tale ca, dacă alegeți Milano, să vă plouă în cameră cu cannoli și Prosecco încă de la primul mic dejun al sejurului, să înotați în cel mai delicios rizzoto, sfintele paste (paste, nu Paște) să prisosească și măcar în ultima zi de vacanță să găsiți spațiu înăuntrul vostru pentru o felie de pizza napolitană. Să vă plimbați semeți pe străzile modei unde mașini de lux sfidează cu nerușinare privirile trecătorilor și unde numai diavolul care se îmbracă de la Prada nu s-ar lăsa intimidat până și de prețul unei huse de telefon.

2. Vacanță în Atena, Grecia

Orașul de obârșie al DEMOCRAȚIEI, locul perfect pentru bunica ta care nici în ruptul capului nu se conformează cu faptul că nu vrei să te așezi la casa ta și să-ți pui pirostriile în viitorul apropiat. Pentru că dacă e DEMOCRAȚIE, ai DREPTUL. Știm, cu fiecare reuniune de familie îți este tot mai greu să o privești în ochi știind că ”tot ce mai așteaptă este să joace la nunta ta”, dar încearcă să o îmbunezi răsfățând-o cu o dietă mediteraneeană asezonată cu tzatziki, măsline și fructe de mare. Pe cât facem pariu că te mai iartă un an?

3. Vacanță în Berlin, Germania

Dacă ai și un tată deosebit de interesat de cel de-al Doilea Război Mondial, de Hitler și de Germania nazistă (iar dacă faci parte din milenari sau din generația Y, cel mai probabil ai) fă-i bucuria de a vizita Berlinul, de a face un tur al orașului cu vaporul pe Spree sau cu autobuzul pe străzile orașului (o ocazie excelentă pentru a se plânge de cât de prost merg lucrurile la noi în țară și cât de curate sunt străzile din afară). Încântător!

4. Vacanță în Budapesta, Ungaria

Îți promitem pe cuvânt că mama ta va fi exaltată de o plimbare cu vaporul pe Dunăre, aventură care va reprezenta și ocazia perfectă de a-și purta pălăria cochetă ce zace la naftalină de ani buni pentru că ”Unde să o port? Mă știi pe mine că ies în lume?”. Și dacă ai puțin suflet și chiar acum o vezi cât se spetește să mulțumească pe toată lumea, atunci vei lua în considerare și ideea de a o vedea cum își bea cafeaua la o terasă din fața Parlamentului Ungar.

5. Vacanță în Ljublijana, Slovenia

Dacă te numeri printre cei care privesc cu scepticism turistic fostele orașe comuniste, dă-i dreptul Ljubljanei să te convingă de contrariu. Vei descoperi o capitală neașteptat de relaxantă și primitoare, plină de statui care înfățișează dragoni (unul dintre simbolurile naționale) sau oameni contopiți cu natura (oameni marini, în general). Orașul mustește de tineri, de clădiri în culori pastelate, de piețe colorate, iar centrul acestuia poate fi locul pentru întâlnirea de duminică dimineața a stăpânilor de câini de aceeași rasă. Da, Ljubljana este locul ideal pentru o vacanță cu familia în mijlocul unei comunități unite, relaxate, fericite, ca o poezie de Alecsandri.

Citeste mai mult: https://www.momondo.ro/descopera/articol/top-destinatii-vacanta-cu-familia