DISTRIBUIȚI

Cu siguranța mai sunt și alte orașe care și-ar merita locul în topul nostru, însă locurile unde ne-am simțit cel mai bine fără să scoatem prea mulți bani din buzunar au fost cele de mai jos.

1. Barcelona

Orașul lui Gaudi se află în topul listei multor pasionați de călătorii. Prima oară am ajuns aici în 2009 cu buget de studenți, anul acesta în martie ne întalnim a doua oară cu Barcelona, dar și cu Port Aventura. Ofertele bune la bilete de avion îți oferă șansa de a ajunge în Barcelona și cu 60 Euro, mai rezervi o cameră decentă la hotel cu 30 Euro/noapte sau un apartament Airbnb cum am preferat noi și iată că nu mai pare atât de scump.

 

2. Lisabona

Este a doua pe listă, însă o îndrăgim la fel de mult ca pe Barcelona. Ne-a plăcut atat de mult, încât și aici am ajuns de doua ori până acum. Îți vine sau nu a crede că și în Lisabona poți ajunge cu un buget de 120 Eur/pers (zbor și cazare 3 nopți)? Dacă ești pe fază și prinzi ofertele, vizitezi capitala Portugaliei cu un buget incredibil.

3. Budapesta

Este la o aruncătură de băț de România și ar fi mare păcat să nu o punem pe listă. Este un oraș fermecător și foarte accesibil, iar cateodata cazările au tarife incredibil de mici.

Am bifat Budapesta pentru a treia oara în luna decembrie cu un buget de 100 Euro/persoană pentru avion, cazare, mâncare și intrare la băile termale Szechenyi.

4. Berlin

Aici nu ne putem lăuda că am ajuns foarte ieftin, pentru că acum 2 ani, din București zbura doar Air Berlin, iar prețurile la bilete erau peste 100 Euro/pers. Însă îți putem spune am îndrăgit Berlinul din prima zi, nu te poți plictisi nici o clipă in capitala Germaniei.

5. Atena

În Atena am pierdut șirul de câte ori am ajuns, cu aproape toate mijloacele de transport: cu autocarul, cu mașina personală sau cu avionul. Creta este destinația noastră de suflet, așa că vreo 7 ani ne-am tot făcut drum pe acolo și vrând nevrând am ramas și prin Atena, de încălzire.

6. Paris

Capitala Franței a fost printre primele orașe europene pe care le-am vizitat, pe vremea când eram proaspăt ieșiți de pe băncile facultății. De atunci am mai ajuns odată în Paris, pentru că mai aveam multe de văzut, mai e loc și pentru a treia oară.

Vezi mai multe orașe aici: https://aventurescu.ro/top-10-orase-europene-pe-care-le-am-vizitat-cu-un-buget-mic/