DISTRIBUIȚI

Thailanda este o destinație turistică faimoasă și din ce în ce mai accesibilă. Pentru vacanțe mai scurte de 15 zile poți să-ți iei viza direct din aeroport iar de curând autoritățile au anunțat scoatea taxei de viză în plin sezon. Îmi place la nebunie Thailanda, asta deja nu mai e un secret, doar că de fiecare dată când prietenii îmi cer sfaturi legate de Krabi, Phuket, Pattaya, Koh Samui sau Koh Phi Phi, ridic din umeri pentru că nu am ajuns până acum în nicio zonă turistică. M-au interesat mai mult zonele rurale încă necălcate de masele de turiștri străini, mi-au plăcut la nebunie munțișorii plini de verdeață și viață din nord, liniștea de pe coastă în sud, insulele din Trang și senzația de explorator. Când nimeni nu mai vorbește engleză în jurul tău, când meniurile nu sunt traduse în restaurante, când nu mai vezi resort-uri ci pensiuni cu familii de thailandezi, e semn că ai ajuns într-o provincie mai puțin cunoscută din Thailanda.

7. Buriram

Σχετική εικόνα

Buriram este una dintre cele mai mari și mai populate provincii din Thailanda și se află în nord-estul țării, în regiunea Isan. Provincia este faimoasă printre iubitorii de istorie și cultură căci aici s-au descoperit ruine din perioada Dvaravati dar și ceramică khmeră. Atracția principală este templul Phanom Rung, cel mai spectaculos momument khmer unde se pare că soarele face show când își aliniază razele la răsărit ori la apus cu intrarea în templu. Totuși, pe mine mă atrage mai mult statuia lui Buddha din parcul Khao Kradong unde poți ajunge doar dacă urci pe foarte multe scări extrem de fotogenice.

În primul weekend din luna decembrie, pe stadionul Huai Rat District din Buriram are loc festivalul de zmeie în cadrul căruia localnicii țin sărbătoarea recoltei. Un alt eveniment care mi-a atras atenția se întâmplă în primul weekend din noiembrie, în Satuk, unde are loc întrecerea de long boats cu parade de elefanți și concursuri de înot, un eveniment la care mi-ar plăcea să iau parte la un momentdat. Pentru iubitorii de sport, Buriram este capitala fotbalului în Thailanda iar localnicii sunt pur și simplu înnebuniți după echipa lor. Dacă ajungi în zonă, cred că ar fi interesant de prins un meci.

Must see:

 • templul Phanom Rung
 • un meci de fotbal al echipei Buriram United
 • scările spre statuia lui Buddha din parcul Khao Kradong

Cum ajungi: cu autocare de mare confort sau curse aeriene low-cost din Bangkok

Cazare în Buriram

 • varianta low cost: Ban Kaow Resort cu 12 Euro/noapte
 • varianta romantic adică cu inimioare și trandafiri: aproape toate cazările din zonă

8. Surin

Αποτέλεσμα εικόνας για surin elephant festival

Când zici Surin, zici elefanți, iar festivalul din luna noiembrie le este dedicat în întregime. De fapt, întreaga provincie este dedicată elefanților iar un exemplu viu poți vedea în satul Baan Ta Klang, despre care s-ar zice că ar fi cea mai mare tabără de elefanți din lume. Pe lângă asta, zona e cunoscută și pentru mătăsuri și orezul cu iasomie.

Dacă ai mai mult timp la dispoziție, poți să treci ușor granița din Surin spre Cambodgia, cu microbuzele care fac aceste curse frecvent. De dimineață până seara poți să faci o excursie la Siem Reap și să te întorci înapoi în Thailanda. How cool is that?

Must see:

 • Festivalul cu elefanți
 • satul Mătăsii
 • satul Elefanților
 • templele khmere: Prasat Ta Meuan, Prasat Sikhoraphum, Prasat Hin Phluang, Prasat Phumpon

Cum ajungi: cu autocarul din Bangkokg sau din Buriram.

Unde stai: cam toate ofertele de cazare sunt foarte ieftine. Vezi Sangsiri Boutique Hotel (cu 11 Euro/noapte) sau White Elephant Resort (cu 16 Euro/noapte)


9. Chaiyaphum

Procincia Chaiyaphum este situată în zona centrală a Thailandei și este cunoscută pentru ariile sale naturală și cele patru parcuri naționale: Tat Thon National Park, Sai Thong National Park cu cascada Sai Thong, Pa Hin Ngam National Park și Phu Laen Kha National Park cu păduri dese, cascade și vârfuri stâncoase. Pe scurt, aici e locul perfect pentru iubitorii de natură, hiking și trekking.

În Thailnda „ph” se pronunță „p”, nu „f”, cum ai avea tendința să o faci la prima vedere. Phuket se pronunță Puchet, Koh Phi Phi se zice Ko Pi Pi iar Chaiyaphum e Ceaiapum.

Must see:

 • Dok Krachiao Blooming Festival – din iunie până în august poți să vezi în Thep Sathit laleaua siameză sau Dok Krachiao;
 • piețele  de noapte;
 • Mor Hin Khao sau dealul cu stânci albe este un soi de Stonehenge thailandez;

Cum ajungi: cu autocarul din Bangkok;

Unde stai: Puangkasem Country Resort cu 15 Euro/noapte sau Chomna Resort cu 13 Euro/noapte.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/destinatii/thailanda-destinatii/thailanda-necunoscuta-2.html

DISTRIBUIȚI