DISTRIBUIȚI

Nici prea cald, nici prea frig, asta aș putea să spun despre Tenerife, locul pe care eu l-am vizitat în plină vară, dar care este ideal de vizitat și pe timpul iernii, căci temperatura nu scade niciodată sub 25 de grade Celsius, dându-i insulei un aer de primăvară eternă și nu urcă la mai mult de 35 de grade, însă soarele este intens și foarte bun pentru bronzare.

De ce să alegi Tenerife ca destinație de vacanță

Zborul direct de la București către Insulele Canare durează aproximativ 6 ore, iar palmierii și atmosfera de vacanță și relaxare te întâmpină de cum ai aterizat. Tenerife este cea mai mare dintre cele 7 insule locuite din Arhipelagul Insulelor Canare, dintr-un total de 13, celelalte 6 fiind prea mici pentru a avea populație. Deși populația insulei număra aproximativ 9000 de locuitori, anual vin aici aproximativ 5 milioane de turisti și tot aici sunt aproape 8700 de românii rezidenți, printre ultimii ca număr, pe lista străinilor ce locuiesc aici. În topul listei sunt germanii, britanicii și scandinavii.

Capitala insulelor este la Santa Cruz de Tenerife, localizată în partea de nord. O diferență enormă, între nordul și sudul insulei Tenerife este reprezentata de clima și vegetație: dacă în partea de sud este secetoasă, cu soare mult și fără ploi, foarte bună pentru vacanțele de SSS (sun+sea+sand), partea de nord are ploi multe si pământ bun pentru agricultură. Zona de nord este cea locuită din timpuri vechi, din perioada poporului băștinaș – guanches – dinaintea cuceririlor spaniole.

Farmecul insulei Tenerife

Guanches sunt cei care au dat și numele insulei – Tenerife – care însemnă “fii ai lui Teide”. Teide este muntele ce tronează in insula, de origine vulcanică, vârful acestuia – Pico del Teide – fiind cel mai înalt aparținând întregii Spanii, 3718 m. Originea vulcanică a insulelor le face speciale – mă refer la cele șapte ce aparțin Arhipelagului Canar, adică Tenerife, Gran Canaria, La Gomera, Fuerteventura, El Hiero, Lanzarote, La Palma, iar relieful creat în urmă erupțiilor este de-a dreptul spectaculos.

Plajele naturale sunt puține, cu nisip negru, de origine vulcanică, nu organică, iar cele amenajate au nisip adus din Sahara, căci Tenerife se află mai aproape de coasta de vest a Africii – apr. 200 km, decât de Spania, de care aparține administrativ, apr. 1500 km. Serviciile sunt de foarte bună calitate și adaptate atât celor tineri cât și famililor, destinația este una exotica prin mixul de culturi, iar prețurile sunt accesibile unei familii cu buget peste mediu.

sursa: https://doc.ro

DISTRIBUIȚI