DISTRIBUIȚI

Munții Retezat ascund peste 80 de lacuri glaciare, printre care si Tăul Țapului. Aici cresc bujorul de munte, gingașa floare de colț, trăiesc ferite de privirea omului: ursul carpatin, capra neagră și marmota. Crestele alpine sunt spectaculoase, cu înalțimi de peste 2000 de metri. Dacă ajungeți vreodată aici, ne veți da dreptate că acești munți sunt într-adevăr unici!

Tăul Țapului

Intr-o liniste deplina, in aerul rece de munte, langa stancile Masivului Retezat este lacul glaciar Taul Tapului. Ca o curiozitate; taul este singurul ce are in mijloc o mica insula. Pe ici, pe colo, pe cate un palc de verdeata puteti zari cate-o timida caprioara sau marmota, atente la orice miscare sau sunet.

In acest colt de natura se poate ajunge pe traseul Lacul Bucura-Varful PeleagVarful Papusa Mare-Portile Inchise. Un alt drum care merita incercat este cel care porneste de la cabana Pietrele-Valea Galesul-Portile Inchise, pana la Taul Tapului. Ghizii montani ne atrag atentia, ca nu cumva sa plecam pe aceste trasee, sau orice alt drum de munte, neechipati corespunzator. Cu atat mai mai mult, daca nu va simtiti pregatiti, atat fizic cat si psihic, e bine sa evitati drumurile prin munti, care pot dura ora intregi.

Sursa:https://identitatea.ro/lacul-glaciar-din-retezat/