DISTRIBUIȚI

Deoarece nu vizitasem până acum Polonia, am decis să descopăr unul dintre cele mai frumoase orașe din această țară, în cel mai fermecător sezon. Așa am ajuns să vizitez târgul de Crăciun din Cracovia, o experiență excepțională, pe care nu trebuie să o ratezi nici tu.

Cracovia este un oraș destul de mic, pe care îl poți explora chiar și într-o zi, iar piața de Crăciun amenajată în fiecare an în centrul orașului este o atracție turistică în sine. Aici poți cumpăra o mulțime de suveniruri și obiecte hand made ce reflectă cultura și tradițiile minunate ale acestei țări, iar apoi te poți delecta cu o mulțime de preparate savuroase, pregătite cu migală de localnici.

Atmosfera este cu totul specială, astfel încât nu mi-a luat prea mult să intru în spiritul Crăciunului, asta deși era doar începutul lui decembrie. Iată ce minunății am descoperit la târgul de Crăciun din Cracovia.

Unde și când are loc târgul de Crăciun din Cracovia

Principalul târg de Crăciun din Cracovia se desfășoară chiar în centrul orașului, în Rynek Główny, frumoasa Hală a Postăvarilor (Sukiennice), fiind un fundal spectaculos. Aici sunt amenajate zeci de căsuțe decorate de sărbătoare, vizitate zilnic de mii de curioși.

În acest an piața a fost inaugurată în 24 noiembrie și va rămâne deschisă până în 26 decembrie. Intrarea la târgul de Crăciun este gratuită.

Ce am găsit la târgul de Crăciun din Cracovia

Așa cum spuneam, la târgul de Crăciun din Cracovia vei găsi o mulțime de suveniruri și lucruri deosebite, majoritatea lucrate manual. Poți să-ți cumperi haine și accesorii din blană, tacâmuri și obiecte de bucătărie din lemn, decorate cu fețe simpatice, coronițe colorate de sărbători, turtă dulce în diferite forme, „tradiționalii” magneți și alte suveniruri care să-ți aducă aminte de aventurile tale în Cracovia, precum și o mulțime de globuri și decorațiuni de Crăciun.

Majoritatea obiectelor, deși ceva mai scumpe decât în magazinele din oraș, au prețuri rezonabile, astfel că nu riști să-ți faci o gaură prea mare în buget. O coroniță de Crăciun costă între 10 și 50 de zloți, iar prețurile unui glob din sticlă pornesc de la 5 zloți și pot ajunge la 45 de zloți, în funcție de mărime. Pentru a-ți da mai bine seama de aceste prețuri, 1 zlot este aproximativ 1,1 lei.

Preparate tradiționale la târgul de Crăciun din Cracovia

Mâncarea bună stă la loc de cinste la târgul de Crăciun din Cracovia și ai o mulțime de preparate tradiționale delicioase dintre care să alegi. Cei mai populari sunt cârnații prăjiți care se vând la aproape orice stand cu mâncare. O astfel de gustare costă în jur de 12 zloți, la care poți adăuga cartofi prăjiți sau ciuperci prăjite, pentru care vei mai scoate din buzunar încă 10 zloți.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-targul-de-craciun-din-cracovia-cel-mai-fermecator-loc-din-polonia