DISTRIBUIȚI

Fie că pleci pentru concediul de vară, fie că faci o oprire de măcar o zi către vacanța în Grecia, Salonicul este orașul care îți oferă câte ceva din tot ceea ce înseamnă o vacanță reușită.

Al doilea oraș ca mărime al Greciei, Salonic se întinde pe o suprafață de aproximativ17.000 kmp și are un număr de peste 800.000 locuitori, se situează în Macedonia, în sud-estul Greciei continentale.

Thessaloniki a fost astfel numit după Thessalonica numele soției lui Cassandru și sora lui Alexandru cel Mare. Orașul îți oferă istorie fiindcă a făcut parte din Imperiul Roman, iar mai târziu din cel Bizantin. Ulterior, a fost vândut Veneției care l-a păstrat până în 1430. Monumentele precreștine și bizantine din Salonic s-au înscris în 1988 pe lista patrimoniului cultural UNESCO.

La orice pas noul se împletește cu vestigiile istorice regăsite printre clădiri moderne și restaurate cu grijă, explicate cu răbdare de către ghizii turistici vizitatorilor orașului.

Cele mai frumoase atracții turistice din Salonic

1. Simbolul orașului – Turnul Alb din Salonic este situat în capătul estic al falezei ce leagă portul de oraș. Face parte din vechile ziduri ale orașului, a fost închisoare otomană și găzduiește Muzeul Bizantin. Dacă te încumeți să ajungi la ultimul nivel al turnului, vei găsi o priveliște superbă.

Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-salonic-un-oras-complet

DISTRIBUIȚI