DISTRIBUIȚI

Route 66: sunteți pregătiți să faceți o călătorie minunată pe cel mai legendar drum din Statele Unite?

Cunoscută și sub numele de Will Roger Highway sau Mother Road, a fost una dintre primele și cele mai importante autostrăzi ale Statelor Unite ale Americii.

Deschis oficial pe 11 noiembrie 1926, acest drum, care a devenit cel mai faimos în America, trecea prin 8 state și era deschis 365 de zile pe an. Timp de decenii a fost însoțitorul a numeroase călătorii ale camioanelor și a cetățenilor obișnuiți care căutau o aventură sau o viață mai bună.

Unde începe și unde se termină Route 66?

Route 66 se traversează de la est la vest, din Illinois în California. Punctul de plecare este situat în Chicago, Illinois. Puteți pleca de la intersecția Bulevardului Jackson și Michigan Avenue, sau între Boulevard Jackson și Lake Shore Drive, deși, semnul rutier este situat la intersecția Adams Street și Michigan Avenue.

În ceea ce privește punctul de sosire al drumului Route 66, de-a lungul anilor au apărut mai multe dubii di discuții despre locul în care se află. Cu toate că, de fapt, Santa Monica Pier din Los Angeles, a fost întotdeauna considerat ca fiind punctul în care se termină în mod oficial.

Numai după eliminarea sa, și anume în 2009, diferitele asociații care sunt dedicate pentru a păstra viu mitul de Mother Road au decis să aplice semnul „End of the Trail“ în zona Santa Monica Pier, mai ales ca o chestiune de marketing.

Dacă doriți să-l traversați în direcția opusă, nimeni nu vă interzice să faceți acest lucru! Semnul de „End of the Trail“ se află în Chicago, la intersecția Bulevardului Jackson și Michigan Avenue.

Cât costă o călătorie pe Route 66?

Costul unei călătorii pe Mother Road este extrem de variabil, deoarece există mulți factori care trebuie luați în considerare:

  • durata călătoriei și calea pe care ați ales să o urmați (de exemplu, dacă alegeți să călătoriți întreaga distanță sau doar o porțiune)
  • zbor dus-întors
  • cazare și mese
  • închirierea mijloacelor de transport.

Durata călătoriei poate fi de câteva zile, dacă vă decideți să explorați doar o parte din Route 66 sau poate depăși două săptămâni, dacă vă decideți să-l urmați scrupulos, de la Chicago până în California sau invers.

Evident, trebuie să vă opriți la hotel sau la motel. Costul mediu al unei camere variază între 30 și 70 de dolari, în funcție de locul în care opriți și de prestigiul hotelului.

Mijloacele de transport reprezintă un alt element care afectează în mare măsură bugetul. Puteți alege să călătoriți cu bicicleta sau cu mașina. Desigur, într-o excursie care depășește 7 zile, este recomandabil să închiriați o mașină, deoarece bagajele pot fi destul de greoaie. În plus, costul exclusiv al închirierii bicicletei poate depăși 2000 de dolari, în timp ce cu mașina poți scăpa cu mai puțin de 1500 de dolari.

Nu uitați mesele, combustibilul și taxele de trecere.

Pe scurt, pentru o călătorie de 10 zile pe Route 66, veți ajunge să cheltuiți o sumă de aproximativ 3.000 de dolari de persoană.

Principalele date statistice: tot ce trebuie să știți despre Route 66!

Iată principalele fapte și curiozități care au făcut să viseze milioane de călători:

Cât este de lung?

Cu o distanță de 2.000 mile (aproximativ 4.000 km),  a fost prima legătură dintre cele două coaste, coasta de est și de vest ale Statelor Unite.

Prin câte state trece?

Drumul original trecea prin 8 state: Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona și California.

De câte ore este nevoie pentru a o traversa fără oprire?

Pentru a călători pe întreaga ruta fără oprire, este nevoie de aproximativ 30 de ore, menținând o viteză de croazieră ideală de 80 de mile pe oră.

De câte zile este nevoie pentru a vizita Route 66?

Cel mai corect răspuns la această întrebare ar fi cel puțin cincisprezece. Da, pentru că în două săptămâni puteți explora fiecare colț al acestui drum care a făcut istoria Americii.

Desigur, nu toată lumea are timpul (și banii!) pentru o călătorie atât de lungă și exigentă. Nu vă gândi să renunțați, totuși! Într-o săptămână veți avea timp suficient să vedeți multe dintre cele mai interesante atracții.

Harta Route 66

Să găsești o hartă a Route 66 nu este atât de simplu după cum pare. Drumul, fiind abandonat în anii ’80, a fost eliminat din hărțile oficiale și se poate găsi pentru aproximativ 80% din ruta principală. Unele secțiuni au fost eliminate sau au fost încorporate cu alte drumuri. Pentru a ști ce traseu să urmați pentru a găsi legendarul Mother Road, trebuie să vă bazați pe anumite hărți turistice.

Pe site-ul web Historic Route 66, de exemplu, puteți găsi câteva resurse utile, precum harta Turn by Turn sau numele celor mai valide hărți de hârtie.

Ca o alternativă la hărțile de hârtie, puteți să vă bazați întotdeauna pe cele pentru GPS. Le puteți cumpăra înainte de plecare și să le descărcați pe dispozitivul vostru, astfel încât să le puteți utiliza offline după ce plecați pentru călătorie.

Principalele orașe atinse de Route 66

Route 66, în versiunea originală de la coasta de est până la coasta de vest a Americii, traversa o infinitate de orașe. Unele mai mari, altele mai mici. Unele dintre ele, după dezafectarea drumului, au devenit adevărate orașe fantomatice. Dar să vedem care sunt cele mai importante orașe care se întâlnesc de-a lungul Drumului 66.

Evident, începând cu punctul de plecare, primul oraș mare pe care îl întâlnim este Chicago, orașul vântului. Continuând spre est, găsim primul Springfield, locul de naștere al lui Abraham Lincoln. La jumătatea distanței dintre Illinois și Missouri este orașul Saint Louis, cu faimosul Gateway Arch, poarta de acces spre oraș.

Pentru a găsi un alt centru mare, trebuie să treci granița de la Oklahoma. În această stat, Route 66 trecea prin Tulsa, care în timpul Marii Depresiuni a fost considerată capitala petrolului.

După Tulsa, cel mai mare centru pe care îl întâlniți este Oklahoma City, care fascinează călătorul cu caracterul său tipic occidental. Pentru a te absorbi pe deplin în lumea cowboy-urilor, trebuie să aștepți până când vei trece granița cu Texas. Aici, primul oraș pe care îl întâlnim este Amarillo.

Din Texas, ne mutăm în New Mexico, în Albuquerque, un oraș tipic din sud-vestul american, bogat în istorie și acel farmec specific tipic celor mai sudice zone ale Statelor Unite. Tot în New Mexico, întâlniți orașul Santa Fe, care, cu bucuria sa haotică, aduce în minte vremurile când aceste zone erau încă parte din Mexic.

După plecarea din New Mexico, trecem la ultimele etape ale călătoriei. Înainte de a întâlni ultimul oraș mare al Route 66, trebuie să traversați Arizona, unde se găsește cel mai mare centru pe unde a trecut Mother Road. Este vorba de orașul Flagstaff.

Citește mai mult: https://injurullumii.info/route-66-sua/

DISTRIBUIȚI