DISTRIBUIȚI

Rothenburg ob der Tauber este un oraș aflat în districtul Ansbach din Mittelfranken, Germania, fiind bine cunoscut pentru clădirile medievale care, în ciuda trecerii timpului s-au conservat foarte bine. Orașul este situat pe un platou cu vedere spre Râul Tauber, iar acest lucru nu face decât să sporească frumusețea zonei. În ceea ce privește numele de Rothenburg, unii spun că provine din cuvintele germane rot(roșu) și burg(așezare medievală) și în mare măsură aceste semnificații se potrivesc de minune. Casele cu acoperișuri de culoare roșie sunt orientate spre apele line ale râului, iar zona este relaxantă și liniștită.

Anul 950 este momentul în care un conte german construieșete un frumos castel pe teritorul orașului de astăzi. Se poate ca Rothenburg ob der Tauber să fi existat cu mult mai mult timp înainte, dar nu există documente oficiale care să ateste acest lucru. Ușor, ușor, conții Germaniei își fac concurență unul celuilalt și așa micuța metropolă devine un teritoriu alcătuit numai din construcții una și una. Fiecare conte dorea ca proprietatea sa să fie cea mai mare, cea mai bogată, cea mai frumoasă și astfel Rothenburg ob der Tauber devine un oraș al castelelor.

Câteva dintre construcții au fost distruse de un cutremur puternic ce a avut loc în anul 1356. Restul au fost doar ușor afectate și chiar și astăzi pot fi admirate în toată splendoarea lor. De-a lungul timpului, Rothenburg ob der Tauber a avut o importanță deosebită, orașul fiind considerat a fi un simbol al Germaniei.

Rothenburg ob der Tauber este pe de o parte un oraș german modern, dar pe de alta păstreză caracteristicile unei locații medievale, cu farmecul acelor vremuri de demult. Clădirile vechi păstreză urmele istoriei, dar în același timp orașul a evoluat, fapt datorat cerințelor turistice. Au apărut multe magazine, buticuri, hoteluri, cafenele cochete, totul pentru a spori confortul vizitatorilor. Toți călătorii au observat faptul că nemții din Rothenburg ob der Tauber sunt foarte ospitalieri și prietenoși, iar renumele lor de oameni reci și indiferenți a dispărut.

Cea mai bună manieră de a admira Rothenburg ob der Tauber așa cum se cuvine este aceea de a o lua pas pe străduțele înguste. Clădirile colorate, străzile cu piatră cubică te vor face să simți că te afli în lumea conților germani, cu mai mult de 1000 de ani în urmă. Frumusețea zonei nu a trecut neobservat, câteva cadre de film și desene animate au fost trase chiar în Rothenburg ob der Tauber. De asemeni, turismul în Germania a fost promovat cu imagini din oraș.

Așadar, Rothenburg ob der Tauber este un oraș cu specific german, locul unde poți petrece o vacanță de relaxare alături de cei dragi.


Citește mai mult: http://www.descoperalocuri.ro/descopera-orase/rothenburg-ob-der-tauber.html