DISTRIBUIȚI

Nici nu am trecut bine în Noul An, că m-a apucat un chef nebun de plecat în vacanță, dar nu una obișnuită, de sfârșit de săptămână, și nu într-un loc oarecare, căci nu îmi plac locațiile banale; așa m-am pus pe căutat. Voiam să merg undeva aproape de București – la o distanță de maximum 2 ore cu mașina, să fie într-o zonă deluroasă sau la munte, fără aglomerație – adică mai puțin cunoscută. Voiam să merg într-un loc cu mâncare bună, gătită pe îndelete, într-un loc în care să mă încarc cu energie pentru tot anul ăsta nou, un loc care să dea tonul pentru următoarea decadă, că tot urma să mă prindă aniversarea celor 30 de primăveri ierni acolo. Și-am găsit un loc despre care nu mi-am putut da seama dacă o să corespundă întru totul cerințelor mele, dar aveam un feeling că o să fie bine. Și-am plecat.

Cum ajungi la Ferma Dacilor?

Ușor. Foarte ușor. Cel mai ușor. Din București faci cel mult o oră și jumătate cu mașina (sunt doar 90 de kilometri) iar drumul este liber ca pasărea cerului. Traseul cel mai rapid și indicat e pe A3 până la ieșirea spre Gherghița (proaspăt inaugurată în decembrie 2015), apoi pe DJ 100B și 100C până la Mizil (prin Drăgănești și Fulga de Jos/Sus) și mai departe spre Tohani (DJ 100H prin Gura Vadului).

Ferma este la ieșirea din Tohani, vei vedea pe partea dreaptă a drumului un indicator meșterit din lemn, urmează-l și în 2 minute ai ajuns la destinație. Ultima porțiune, de câteva sute de metri, nu este asfaltată- ci pietruită, dar e cea mai frumoasă și misterioasă pentru că mai întâi treci printr-o lizieră de salcâmi, ca apoi să se deschidă priveliștea spre fermă și spre infinitatea de dealuri, unele cu pini, altele cu vii, ici-colo cocoțată câte o casă sau un conac/cramă. Ăsta-i lucrul pe care l-am remarcat de la început: nu mai e nimic în jur care să tulbure liniștea, când am coborât din mașină am avut senzația că sunt sus pe munte, doar acolo am mai găsit atâta liniște. Și-n același timp am avut straniul sentiment că sunt pe undeva prin Dobrogea, peisajul seamănă mult cu Munții Măcinului.

Ce este Ferma Dacilor?

Ferma Dacilor e cea mai recentă descoperire în materie de locuri mișto lângă București. Că este o fermă, asta-i cât se poate de clar, numai că aici sutele de animale care își duc fericite traiul între dealurile Tohaniului sunt doar o mică parte din poveste. Faptul că e o fermă în mijlocul naturii e cârligul care m-a atras pe mine să îmi iau familia și să plecăm, fix de ziua mea, doar cu o rezervare confirmată pe mail cu câteva săptămâni înainte, într-un loc despre care nu am găsit prea multe informații pe internet. Și pentru că-s pățită (am mai făcut rezervări telefonice sau pe mail și când am ajuns la fața locului, ce să vezi? – nu sunt camere libere), am mai trimis un mail în seara dinainte și am întrebat dacă au pătuț de bebe și de la ce oră putem să venim pentru check-in – am primit răspuns în câteva minute: „da, avem pătuț pentru bebe; puteți veni când doriți dumneavoastră, vă așteptăm cu drag!


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/ghid-de-calatorie/review-ferma-dacilor-din-tohani-revelatia-anului.html