DISTRIBUIȚI

Indiferent de anotimp, capitala Cehiei este o destinație excelentă pentru cei care se dau în vânt după călătorii. Totuși, iarna, Praga se transformă într-un oraș de poveste, căruia hainele de sărbătoare i se potrivesc perfect. De aceea, dacă vrei ca noaptea dintre ani să fie una cu adevărat specială, petrece-ți Revelionul 2018 la Praga. Pe lângă petrecerile excelente sau concertele de muzică clasică, aici o să te poți bucura și de un foc de artificii fascinant, care va colora cerul în nuanțe minunate.

Cum ajungi în Praga de Revelion

Deși este o destinație turistică foarte populară, conexiunile de transport dintre Praga și Romania nu sunt tocmai cele mai bune. Cu alte cuvinte, singurul oraș din care poți zbura direct cu avionul către capitala Cehiei este București, existând zboruri în zilele de luni, joi, vineri și duminică operate de CSA sau Tarom.

Dacă vrei poți călătorii la Praga și cu trenul, însă din orașe precum TimișoaraCluj-Napoca sau Oradeatrebuie să te aștepți la o călătorie între 12 – 16 ore.

Nu în ultimul rând, ai varianta de a merge cu mașina. Din Timișoara o să faci cam 8 ore, din Cluj-Napoca 11 ore, din Oradea o să faci în jur de 9 ore, din Iași 17 ore, din București 15 ore, iar din Craiova călătoria o să dureze în jur de 13 ore.

Informații utile pentru un traseu cu mașina pe traseul Vama Nădlac – Praga

  • distanță: 749 kilometri, dintre care 713 kilometri pe autostradă
  • cost aproximativ al combustibilului: 60 euro
  • taxe de drum (viniete în Ungaria, Slovenia și Cehia): 35 euro

Unde te cazezi în vacanța de Revelion la Praga

Dacă vrei să te bucuri din plin de Revelionul la Praga atunci îți recomandăm să-ți faci rezervări din timp și să alegi locuri de cazare care să fie cât mai aproape de zona centrală. Pentru cei care au în plan să petreacă trecerea dintre ani până la orele mici ale dimineții s-ar putea să fie ceva mai complicat să găsească transport către cartierele mărginașe, iar plimbarea cu taxiul s-ar putea să-ți lase o gaură în buzunar. Astfel, alege un loc de cazare la care să poți ajunge relativ ușor.

Iată câteva propuneri de cazare pentru perioada 30 decembrie – 2 ianuarie:

  • Hotel U 3 Pstrosu 4* – cameră dublă – 2.228 lei pentru trei nopți (cu mic dejun inclus)
  • Best Western Plus Hotel Meteor Plaza 4* – cameră dublă – 3.881 de lei pentru trei nopți (cu mic dejun inclus)
  • Hotel Malá Strana 3* – garsonieră pentru două persoane – 2.897 de lei pentru trei nopți (cu mic dejun inclus)

Cum și unde să petreci Revelionul la Praga

Dacă ai ales să-ți petreci vacanța de Revelion la Praga o să ai o mulțime de evenimente și petreceri dintre care să alegi.

Cireașa de pe tort sunt însă focurile de artificii de la miezul nopții. Majoritatea turiștilor și localnicilor aleg să privească spectacolul de pe cer din Piața Wenceslas sau de pe Podul Charles, priveliștea fiind minunată. Dacă vrei să prinzi un loc bun trebuie să te deplasezi din timp și asta pentru că străzile zonei centrale din Praga vor fi luate cu asalt de mii de petrecăreți. Focul de artificii durează cel puțin 10 minute.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-revelionul-la-praga-cum-sa-sarbatoresti-noaptea-dintre-ani-in-capitala-cehiei