DISTRIBUIȚI

În Paris există aproape 1600 de hoteluri, adică vreo 80 în fiecare arrondissment, dintre care majoritatea sunt de 2 și 3 stele. Ca să alegi unul dintre ele pentru un city break în Paris, e ca și cum ai căuta acul în carul cu fân: majoritatea arată bine, toate au camere mici, cele mai multe dintre ele care se află efectiv în oraș sunt scumpe iar review-urile sunt asemănătoare. Ce să alegi? Mai mult decât atât, ca să îți cauți cazare în Paris în săptămâna în care au loc Fashion Week, Noaptea Albă a Muzeelor, Festivalul Luminilor și Maratonul Internațional, e ca și cum ai căuta apă în deșert. Și ești dispusă să oferi mulți bani pentru ea, dacă ar avea cine să ți-o vândă. După ce am văzut câteva zeci de site-uri de hoteluri, după ce am citit sute de review-uri și articole cu recomandări de cazare în Paris, am obținut mai degrabă idei de decor în stil franțuzesc (ah ce frumoase sunt unele!) și impresii despre tipologii de clienți și feedback.

Cum ajungi la hotel

Hotel Armstrong este în marginea estică a Parisului iar cea mai simplă și rapidă metodă să ajungi la acest hotel este cu metroul. La doar un minut de mers de hotel este stația Porte de Montreuilcare face legătura directă cu centrul orașului și cu Turnul Eiffel. De pe bulevardul Davout intră pe prima străduță (Rue des Reglises) la stânga iar hotelul este la capătul acestei străzi, la doar 20 de metri de bulevard.

hotel paris 1

Ce mi-a plăcut

Veniți în Paris după o săptămână obositoare și la doar două zile după un zbor peste ocean, patul camerei noastre din Hotel Armstrong a fost ca o binecuvântare: moale, confortabil și cu lenjerii moi precum blana unui pui de panda. Am apreciat și liniștea din jurul hotelului. Chiar dacă fereastra camerei noastre era la stradă, singurele zgomote pe care le-am auzit au fost din hotel și nu din afara acestuia. Dar despre asta am scris mai jos.

De asemenea, un mare avantaj al hotelului este faptul că este aproape de stația de metrou Porte de Montreuil care face legătura directă cu centrul Parisului și chiar cu turnul Eiffel. În plus, poți ajunge ușor pe jos (1 km sau 10 minute de mers) la celebrul cimitir Père Lachaise și Jardin Natural. În jurul hotelului sunt vreo două minimarket-uri, patiserii, mici cafenele și restaurante, toate cu prețuri ca pentru localnici.

Pentru cei interesați, conexiunea la Internet este wireless și funcțională din toate colțurile hotelului. De asemenea, hotelul oferă mic dejun pentru câțiva euro iar cafeaua și ceaiul sunt gratuite pentru toţi clienţii hotelului, până la ora prânzului. Eu am preferat în fiecare dimineață să merg la cea mai apropiată boulangerie pentru sandwich-uri în baghetă, croissant proaspăt și cafea. Hotelul mai are și masă de biliard dar cine are chef și timp de așa ceva când sunt atât de multe locuri de o mie de ori mai interesante de văzut în Paris?


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/city-break/cazare-paris.html