DISTRIBUIȚI

Preparatele culinare sunt una dintre cele mai simple modalităţi de a descoperi cultura unui popor. Fiecare ţară are gastronomia specifică, iar în ceea ce priveşte ţările asiatice, preparatele întrec orice imaginaţie. Gastronomia din Singapore este un amestec de preparate chinezeşti şi malaysiene. Felurile de mâncare se deosebesc întru totul de bucătăria europeană, iar preparatele, pe cât sunt de ciudate, pe atât sunt de delicioase.

Hai cu noi într-o călătorie gastronomică pe continentul asiatic şi descoperă cele mai ciudate, dar delicioase preparate din Singapore. Poftă bună!

„Gheare” de crocodil

crock_paw

Cu siguranţă nu te aşteptai ca membrele inferioare ale crocodilului să fie unul dintre preparatele de referinţă din Singapore. Dacă te-ai hotărât să încerci membrele de crocodil, vei constata că au o textură şi un gust similar cu ghearele de pui, dar uşor mai cărnoase. Acest preparat se serveşte cu un sos savuros şi condimente asiatice din abundenţă. Un adevărat deliciu!

Trompe uterine de scroafă

trompe

Da! Ai citit bine. Pe continentul asiatic nimic nu se aruncă, totul se mănâncă. Probabil te-ai obişnuit deja cu preparatele din picioare de porc, intestine de porc şi alte părţi ale acestui animal. Atunci de ce să nu încerci şi această specialitate din Singapore, considerată o delicateţe. Gustul predominant este cel al sosului cu care este servită, dar se spune că acest fel de mâncare are beneficii multiple asupra fertilităţii femeilor.

Peşte Fugu

fugu

Peştele fugu este cel mai periculos peşte comestibil, dar în acelaşi timp un preparat rafinat din bucătăria asiatică. Dacă nu este gătit corect, peştele fugu poate fi otrăvitor. Nu te panica. toţi bucătarii asiatici care prepară fugu sunt atestaţi legal şi obţin permisiunea de a lucra cu acest peşte doar după trei ani de cursuri de specializare. Şansele tale de a te otrăvi după ce mănânci fugu sunt minime.

Laksa

laksa

Laksa este un fel de mâncare specific bucătăriei malaysiene, uşor ciudat, dar pe care nu ai cum să nu îl încerci. Laska este de fapt o pastă cu care se prepară diverse feluri de mâncare, dar în principal supe. Acasta poate fi servită în diverse forme, arome şi întotdeauna cu lapte de cocos. Pe oriunde vei merge, vei întâlni în meniu acest preparat delicios.

Rojak

rojak2

Acest preparat nu este deloc ciudat, ci doar un amestec complex de gusturi şi arome. Tehnic, Rojak este o salată cu topping din abundenţă. Practic, Rojak este un preparat care se serveşte cald şi care conţine creveţi, chili, ananas, mango, castraveţi şi alte ingrediente asiatice. Preparatul este întâlnit atât în Malaysia cât şi în Singapore şi se bucură de aprecierea turiştilor.

Îngheţată sărată din gălbenuş de ou

inghetata_sarata

După ce te-ai delectat cu membre de crocodil, trompe uterine de scroafă şi peşte fugu este timpul pentru desert. În Singapore sunt o mulţime de varietăţi de îngheţată, cu arome răcoritoare, dulci, acrişoare etc.. De ce nu ai încerca în schimb o îngheţată sărată al cărui ingredient de bază este gălbenuşul de ou? Aroma ţi se va părea delicioasă dacă îţi place combinaţia dulce-sărat.

 

sursa: http://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-preparate-ciudate-dar-delicioase-din-singapore

DISTRIBUIȚI