DISTRIBUIȚI

Cel mai romantic oraș al Europei este capitala modei și a aromelor deopotrivă. Paris este un oraș încântător care oferă vizitatorilor săi o mulţime de atracţii şi posibilităţi de petrecere a timpului liber. De la Turnul Eiffel şi malul Senei, la Palatul Versailles şi Muzeul Louvre, în Paris sunt o mulţime de obiective turistice care nu lipsesc din orice ghid de călătorie. Îţi propunem să descoperi Parisul dintr-o altă perspectivă, cea a aromelor sale inconfundabile.

Mirosul croissantelor proaspete şi a cafelei de dimineaţă, al florilor colorate din grădinile publice ale capitalei Franţei, aromele parfumurilor şi buchetul complex al vinurilor franţuzeşti. Un amalgam de miresme şi parfumuri cum doar în oraşul de pe malul Senei vei găsi. Alătură-te echipei Ghiduri Turistice într-o excursie prin Pariscare îţi va încânta simţurile.

Paris – raiul gurmanzilor

Francezii sunt renumiţi pentru gastronomia lor extravagantă, un adevărat răsfăţ pentru simţuri şi papile gustative. Parisul este una dintre capitalele europene care se poate mândri cu cele mai multe restaurante cu stele Michelin. Serveşte cina într-un astfel de local şi vei avea parte de o experienţă savuroasă.

Dacă eşti o persoană matinală, dimineaţa, pe străzile din Paris vei avea parte de cele mai apetisante arome. Patiseriile din Paris sunt o tentaţie căreia nu îi vei putea rezista. Odată ce ai trecut pragul unei patiserii franţuzeşti vei avea impresia că ai păşit pe un tărâm al aromelor savuroase de aluat fraged, proaspăt rumenit în cuptor. Un mic dejun copios pentru o zi specială în Paris.

Ce să vizitezi în Paris

Muzeul LouvreTurnul Eiffel şi Palatul Versailles nu vor lipsi cu siguranţă de pe lista obiectivelor pe care vei dori să le vizitezi în Paris. Fă-ţi timp şi pentru alte atracţii mai puţin populare din capitala Franţei. Printre două vizite la muzeu, fă un scurt popas şi în piaţa de flori de pe malul Senei. Spectacolul de culoare şi parfumuri te va relaxa şi îţi va încărca bateriile ca să-ţi continui turul turistic.

Ce-ar fi Franţa fără Beaujolais şi Champagne? Cu sortimente de vin renumite pe plan internaţional, Franţa este o destinaţie ideală pentru iubitorii licorii bahice. Savurează un pahar din vinurile franţuzeşti şi asezonează-l cu baghete, fructe de mare sau un platou cu brânzeturi. După ce ţi-ai antrenat simţurile cu cele mai fine vinuri franţuzeşti, este timpul să explorezi şi minunata lume a parfumurilor. Parfumieri renumiţi, francezii pun mare preţ pe esenţele florale. Descoperă-le şi tu în parfumeriile de pe Champs-Elysées.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-paris-capitala-aromelor-si-a-gusturilor

DISTRIBUIȚI